Adventi Forgatag
Város
2021. nov. 28.

Adventi Forgatag

Az esős időjárás ellenére is sokan látogattak ki a Városház térre. Az első vasárnapon a hit gyertyája gyulladt fel a város adventi koszorúján.

A csapadékos időjárás sem szegte kedvét a helyieknek, így nagy számban látogattak ki a Városház téren megtartott hagyományos Adventi Forgatagba. A sátrak alatt ezúttal is volt látnivaló, hiszen kézműves termékek és a környékbeli termelők portékái sorakoztak az asztalokon. Újdonságnak számított ugyanakkor a kivilágított rénszarvasszán, ahol szívesen fotózkodtak az arra járók.

„A gyerekek miatt jöttünk meg a fények miatt. Ez az új szán nagyon tetszik nekik, meg az állatok. Főleg ezért jöttünk. Nézelődni meg a hangulat miatt” - nyilatkozta Primász Annamária.

Bár a színpadot ezúttal nem lehetett igénybe vanni az esőzések miatt, a kilátogatók több produkciót is megtekintettek. Elsőként a Gyöngyvirág Néptánc Egyesület fiataljai loptak táncaikkal melegséget a szívekbe, majd a Baráti Kezek Flashmob csapat mutatott be két koreográfiát. A helyiek megtekinthették az élő betlehemet, valamint az ÓVI sátránál a cipősdoboz akcióba is bekapcsolódhattak. Ezt követően Kellóné Mezőtúri Márta az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke szólt a megjelentekhez.

„Az adventi készülődés és a karácsony a legszebb ünnepeink közé tartozik. Ez pedig a családnak köszönhető. Minden család külön elkészíti, külön felkészíti, kidolgozza az ő saját hagyományait. Ezt közvetítjük a gyerekeink felé, és ezt adjuk az unokáinknak” - emelte ki Kellóné Mezőtúri Márta az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Ezután Tóth Melinda evangélikus lelkész intézett beszédet a kilátogatókhoz. Azt hangsúlyozta, hogy ne a külsőségekre helyezzük a hangsúlyt.

„Velünk az Isten! Ez a négy hét a szertartásaink szerint böjti idő. Erről ritkán beszélünk adventkor. Ekkor önmagunkat felkészítjük, sok mindentől megtartóztatjuk. Így készülünk Jézus Krisztus születésének a napjára. Csodálatos ajándék” - fogalmazott Tóth Melinda, evangélikus lelkész.

Végül a szokásoknak megfelelően meggyulladt az első, a hitet jelképező gyertya a város adventi koszorúján. A következő héten is érdemes lesz ott lenni a forgatagban, hiszen többek között színpadra lépnek az Erica C. Dance School helyi növendékei, az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának csoportja, valamint ekkor díszítik majd fel a mindenki karácsonyfáját is.