Karácsonyi dekoráció
Város
2021. dec. 2.

Karácsonyi dekoráció

Városunk több pontján is felszerelték az ünnepi díszeket. Az önkormányzat az előző évekhez hasonlóan most is igyekezett bővíteni a dekorációt.

A karácsonyi időszakban szinte minden fényárban úszik. Városunk is évről évre változatos, látványos dekorációkkal igyekszik felvenni a versenyt a környék településeivel. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai, valamint egy külsős cég is folyamatosan dolgozik az utcák szebbé tételén. Utóbbiak a délelőtti órákban például az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokság segítségével hópelyheket helyeztek fel a Polgármesteri Hivatal épületére. Az említett vállalat a díszkivilágításért, az ÓVI pedig a látványelemek kihelyezéséért felel.

„Valamivel több a dísz, más jellegűek, főleg a nagy körforgalomban. Ennek a szarvasnak és a hintójának a kihelyezését és karbantartását is végezzük. Például ma kellett bevinnünk a kis szarvast, mert a világítása elromlott, most lett kész” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A közterületi fákra kerültek fel a fényfüzérek, ezekkel a város több területén is találkozhatunk. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai az adventi koszorú mellett egy örökzöldekből álló díszkaput is felállítottak. Újdonság az előző évekhez képest a Városház téren felállított selfie pont.

„Nagyon fontosnak tarjuk, hogy évről évre fejlesszük a város karácsonyi díszkivilágítását. Ebben az évben lehetőség nyílt arra, hogy a Városház téren egy úgynevezett selfie pontot is létrehozzunk, így a rénszarvasok által húzott szánon, amin a Mikulás ül, hátul pedig a Krampusz kapaszkodik rá, lehetőséget teremtettünk arra, hogy családok, gyermekek lejöjjenek és itt fotókat készítsenek. Nyilván az ünnep hangulatát is szeretnénk emelni, valamint december 6-ra, Mikulásra az egész városban felkapcsoljuk a díszkivilágítást. Azt is sikerült kicsit a lehetőségeinkhez mérten bővíteni ebben az évben. Bízunk benne, hogy jövőre ezt is tovább tudjuk folytatni” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az új dísz Szerencsről érkezett. Ennek alkotójáról tudni kell, hogy már Guiness-rekordot is döntött dekorációjának sokaságával. Ezeket mindenhol csak a fémszerkezettel és a fénnyel szokták kiállítani, azonban városunkban módosítottak a koncepción. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai Restás Alexandra vezetésével felöltöztették az elemeket, hogy napközben is dekoratívabbak és különlegesebbek legyenek. Ezek az újdonságok elnyerték a város lakóinak tetszését is.

„A Mikulás tetszett a legjobban. A családdal jöttem” - fogalmazott Poczók Georgina Zsuzsanna.

„Leszálltam a buszról és megilletődtem, hogy ilyen szépek a fények” - emelte ki Kiss Sándorné.

A szakemberek egy előre meghatározott ütemterv szerint végzik a dekorációs folyamatot, így a következő időszakban sorban kerülnek majd helyükre a füzérek, oszlop- és lámpadíszek. Hétvégére például a Városközpont és az Ózd felirat is fényárba borul.