Köszönet a munkáért
Város
2021. dec. 3.

Köszönet a munkáért

Mikuláscsomagot kaptak a köztisztasági csoport tagjai. Váradi József és Janiczak Dávid a Mikulás kíséretében szállította ki az ajándékokat.

Idén tizenhetedik alkalommal szervezte meg Mikulás ünnepségét az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az eddigiekhez hasonlóan iskolákba és óvodákba juttatták el a csomagokat, azonban a sok támogatónak köszönhetően a vártnál sokkal több adomány gyűlt össze. Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének ötlete alapján a megmaradt ajándékokat a köztisztasági csoport tagjai kapták, akiknek személyesen szállította ki Janiczak Dávid, polgármester és a Mikulás kíséretében.

„Váradi József elnök úr, képviselő úr ötlete volt, hogy mikuláscsomaggal lepjük meg a köztisztasági csoportokat a városban, akik egész évben gondoskodnak a város tisztán tartásáról. Nagyon sok szervező munkát igényelt, hiszen még támogatókat is szerzett hozzá, nagy cégek és az önkormányzati képviselők és jómagam is támogattuk ezt a kezdeményezést anyagilag. Egyébként nemcsak ők kapnak csomagot, hanem már iskoláknak és óvodáknak is szállított ki csomagot az elmúlt napokban, úgyhogy én köszönöm szépen az ő szervező munkáját, és köszönöm ezúton is minden városi dolgozónak a város rendben tartását. Áldott ünnepeket kívánok nekik” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Két helyi nagyvállalat is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az egyik száz, a másik pedig ötven csomaggal járult hozzá az ajándékozáshoz. Ezekhez a képviselő-testület tagjai és városunk polgármesterének adománya is társult. Ezeket mindenhol örömmel fogadták. A személyes jelenlét ebben az időszakban talán még fontosabb, így minden állomáson köszöntet mondtak az Ózdért végzett munkáért. Ez egy rendhagyó alkalom volt.

„Ez előtti években egy központi helyen rendeztük meg a Mikulás ünnepséget, ebben az évben a pandémia miatt kiosztottuk a hét iskolának és egy óvodának a csomagokat. Mivel elég sok támogató jött össze, ezért úgy gondoltuk, hogy szeretnénk megköszönni annak a szegény rétegnek a munkáját, akik sokat dolgoznak a város érdekében, így jött az ötlet, hogy a közfoglalkoztatott tisztasági csoport kapja most a mikuláscsomagot” - nyilatkozta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az ajándékozás során körülbelül kétszáz embernek mondtak köszönetet az édességekből álló ajándékkal. A kis gesztus mindenki számára nagy örömet okozott. Akadtak olyanok, akik a csomag átvétele után még fényképet is készítettek a Mikulással.