Mikulás Kupa
Sport
2021. dec. 7.

Mikulás Kupa

Bokszolók mérték össze erejüket a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A nap során különböző korosztályok szálltak ringbe. A hazaiak erős évet zártak.

Mikulás Kupa néven szervezett versenyt a Ózd Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület, a Magyar Ökölvívó Szövetség és az Észak-magyarországi Ökölvívó Régió. A bokszolók mögött nehéz időszak áll, ugyanis a vírushelyzet miatt ők sem tudtak versenyezni. Nagyon kevés ilyen jellegű eseményt tartottak és az is kisebb volumenű volt, mint az eddigiek. A most megtartott viadalon sem lehettek nézők jelen.

„Az idei évünk már egy picivel könnyebb, tudunk versenyezni, de ahogy a példa is mutatja itt is zártkörű, szülők, nézők nem lehetnek csak kimondottan versenyzők, edzők, bírók. Ez nem probléma, mert ezen kell túl lenni. Hogy ha ez kell ahhoz, hogy normális életünk legyen, normálisan tudjunk versenyezni, akkor ezt megtesszük. Reméljük, hogy jövő évre ez megint változik és egy kicsit könnyebb lesz, és minden visszatér lassan a megszokott versenyzési rendbe, amit megszoktunk és amit szeretünk csinálni” - mondta Dorkó Péter, az Észak-magyarországi Ökölvívó Régió vezetője.

Dorkó Péter hozzátette, hogy kevesen vannak az utánpótlás korúak a sportágban, így nagy szükség van az olyan vidéki bázisokra, mint például Eger és Ózd. A mieink egyébként nagyon sikeres évet zártak, ezen a megmérettetésen is igyekeztek a maximumot kihozni magukból. A Mikulás Kupán tíz leigazolt versenyzőnkből, hat mérettette meg magát.

„Számos versenyt sikerült a csapattagjainknak megnyerni. Junior 63-66 kilóban országos bajnoki aranyérmet szereztünk, serdülő 48 kilogrammban országos bajnoki ezüstérmet szereztünk és még junior 6. és 5. helyezést is elértünk az országos bajnokságon. U12-ben több versenyzőnk is sikeresen teljesített az év során” - emelte ki Molnár Márk, az Ózdi Ökölvívó Egyesület edzője, elnöke.

Az edző nagyon elégedett volt a fiatalok teljesítményével. A különböző korosztályok képviselői lendületes ütésváltásokat mutattak be. Akad köztük, aki fegyelmet tanul a sportág gyakorlásával, de olyan is, akit családja biztatása és a boksz iránti szeretet motivál.

„Lényegében már három éve versenyszerűen csinálom. Anyukámék törekedtek rá, hogy bokszoljak, hogy meg tudjam magamat védeni, vagy akár őket is, ha olyan helyzetben vagyunk, meg úgy szeretem” - fogalmazott Varga Nándor, az Ózd Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület tagja.

Az Ózd Boxing Teamet hárman képviselték. Az ózdi összecsapás előtt az Egerben megrendezett Junior Országos Bajnokságon vettek részt a sportolók. Ez is hasonlóan zárt kapuk mögött zajlott. A jelenlegi időszak nem szegi kedvüket, így már nagy lendülettel készülnek a következő évre, ami még egyelőre bizonytalan a vírushelyzet miatt.