Hidegben melegen
Város
2021. dec. 7.

Hidegben melegen

Három darab thermo ólat vásárolt az Ózdi Mentés csapata az Állategészségügyi Telepen élő kölyök kutyák számára. A beszerzéshez szükséges összeg támogatásokból jött össze.

A téli időszakban kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a szabadban tartott állatainkra, hiszen a mínuszokban ők is fáznak. A Kovács-Hagyó Gyula úton található Állategészségügyi Telepen is igyekeznek megfelelő körülményeket teremteni a négylábúak számára. Főként természetes anyaggal bélelik az ólakat, mert annak számos előnye van.

„Nagyon sokan használnak rongyokat, régi ruhákat, törölközőket, ami nem rossz, ha az ember ezeket folyamatosan cseréli, mert ezek átnedvesednekm, és utána ha van egy mínusz, akkor megfagy alatta a rongy, ez ugye nem kifejezetten jó, csak abban az esetben, ha cseréli folyamatosan a gazda. A szalma viszont egy olyan fűtőanyag, amely nem nedvesedik át, jól szellőzik, a kutyák szeretik. Ugyan egy kicsit problémásabb utána az összetakarítás, de én azt gondolom, hogy a kutyák egészsége érdekében ezt mindenféleképpen célszerű megtenni” - mondta Restás Alexandra, az ÓVI foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A telepen arra is odafigyelnek, hogy mit esznek a kutyusok, hiszen számukra is lényeges a kalóriadús étkezés ilyenkor. A raktár most tele van mindenféle jóval, ugyanis pár hete az önkormányzat mintegy hatszáz kilogramm instant tésztát vett számukra. Az Ózdi Mentés csapata is serénykedett az elmúlt időszakban, egy tonna száraz tápot és 240 doboz konzervet szállítottak le. Tehát ebből a szempontból biztonságosak a körülmények, ám mindig jól jön a támogatás. Pintér Zsoltné, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Erika legújabb kezdeményezése az volt, amikor thermo ólak beszerzéshez kért segítséget a legnagyobb közösségi oldalon, ugyanis egyre több a kölyök kutya. Négy nap alatt össze is jött a szükséges összeg, amelyből három darab speciális házat vásároltak egy váci cégtől.

„Nagyon sokan összeálltak, ez egy összefogásnak lett az eredménye. Szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik az Ózdi Mentést folyamatosan támogatják. Nem csak most, máskor is. Tehát hat és fél éve rengeteg ember az, aki a hónunk alá nyúl és azt mondják, hogy igen segítünk, mert nektek ez kell” - emelte ki Pintér Zsoltné, az Ózdi Mentés képviselője.

343 000 forint folyt be a jótékonykodóknak köszönhetően. Végül is több lett, mint amire számítottak. A plusz pénzből a hőszigetelt, nyitható tetejű ólakat ellátták még hőfüggönnyel és küszöbbel is. Ezek fontos extrák, hiszen az előbbi elem bent tartja a meleget, utóbbi pedig a szalma kiszóródását akadályozza meg. Az Ózdi Mentés képviselői igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy rendezzék a sorsára hagyott állatok körülményeit, de erejük véges, így mindenkit az ivartalanításra biztatnak.