Hírarchívum

Zsille Gábor költő előadást tart.
Oktatás
2023. jan. 11.

Rendhagyó irodalom órát tartott Zsille Gábor József Attila-díjas költő a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban, Petőfi másképp címmel.

Lemérik az elkészített szemetest az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai.
Város
2023. jan. 10.

Folytatódik a munka az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A fából készült szeméttárolókra nagy igény mutatkozik a képviselők részéről.

Húsos tészta a tányérokban.
Város
2023. jan. 10.

Zökkenőmentesek a mindennapok az Ózdi Városüzemeltető Intézmény négy főzőkonyháján. Szigorú szabályok szerint működnek a létesítmények.

Egyik nézőnk figyeli otthonában televíziónk adását. Kezdődik az Ózdi Krónika.
Hírek
2023. jan. 10.

Továbbra is elérhető lesz az Ózdi Városi Televízió műsora a hálózatokon. A Vodafone mellett a Telekommal is együttműködünk. Az átálláshoz kapcsolódó folyamatok a célegyeneshez értek.

Ideiglenes kutya befogadó hálózat létrehozására törekszik az Ózdi Állategészségügyi Telep az Ózdi Mentéssel karöltve.
Hírek
2023. jan. 10.

Ideiglenes kutya befogadók jelentkezését várja az Ózdi Állategészségügyi Telep, valamint az Ózdi Mentés csapata. A négylábúhoz kapcsolódó költségeket is vállalják.

Orvosi rendelő, Újváros tér.
Egészség
2023. jan. 9.

Három éve már kötelező és térítésmentes a kisgyermekek bárányhimlő elleni oltása. Ózdon jelenleg járvány van. Naponta 8-10, olykor 15 új eset is előfordul.

Ismét zsibongással teli az iskola udvara.
Oktatás
2023. jan. 9.

A rendkívüli hosszúságú téli szünet után ismét beindult a munka az iskolákban. Félévzárás, felvételi színesíti a 2023-as esztendő első hónapját.

Kamera a falon.
Hírek
2023. jan. 9.

Egyre több ember védi magát és ingatlanát kamerákkal. Az egyszerűen kiépíthető rendszerek sok esetben segítségül szolgálhatnak a rendőrség nyomozásaiban is.

A konténer mellett van a kidobott fenyőfa.
Hírek
2023. jan. 6.

Ma reggel megkezdték a fenyőfák elszállítását a BMH Nonprofit Kft. munkatársai városunkban. A legtöbben vízkeresztkor, vagyis január hatodikán válnak meg az ünnep jelképétől.

Laptopon keresztül kinyúló kéz, ami elveszi a pénztárcából a bankkártyát.
Rendőrség
2023. jan. 6.

Többször is lecsaptak városunkban a bankkártyás csalók. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai több esetben is nyomoznak, a legnagyobb tétel azonban több millió forintos.

Immár tradíció az ózdi járás polgármestereinek összejövetele.
Hírek
2023. jan. 6.

Borsodnádasdon találkoztak a térség polgármesterei. Az ülés keretében felidézték az elmúlt év történéseit, illetve megvitatták az előttük álló feladatokat és lehetőségeket.

A vízszentelés szertartásának pillanata.
Egyház
2023. jan. 6.

Vízkereszt napjával lezárult a karácsonyi ünnepkör. Ez alkalomból vízszenteléssel egybekötött Szent Liturgiát tartottak az Ózdi Görögkatolikus Templom melletti kápolnában.

Hőközpontok.
Város
2023. jan. 5.

Megérkeztek a gyors gőzfejlesztők és hőközpontok a Fűtőerőmbe. A berendezések egy részét január végén telepítik a szakemberek.

Jutalom átadása a rendőrkapitányságon.
Rendőrség
2023. jan. 5.

Tetten érték a betörőket, elismerést kaptak érte az Ózdi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai. Még a helyszínen elfogták és előállították a két fiút, így kísérletük kudarcba fulladt.

Csendélet a méhekkel.
Hírek
2023. jan. 5.

Az enyhe, meleg idő munkára készteti a méheket. Ózdon nincs komolyabb probléma, de az ország számos pontján a rendkívüli januári meleg miatt idejekorán kirepültek a kaptárból.

Rossz hatással van az enyhe tél a mezőgazdasági növényekre.
Hírek
2023. jan. 5.

Rossz hatással van az enyhe tél a mezőgazdaságra. Amíg nyáron az aszály fenyegette a növényeket, most a szokatlanul meleg időjárás miatt aggódnak a gazdák.

Közeli kép a bejáratról és a Miskolci Egyetem tábláról.
Oktatás
2023. jan. 4.

Nyelvvizsga-amnesztia, felvételi követelmények, kamatstop és plusz kedvezmények a Diákhitel terén. Számos változás várható 2023-ban a felsőoktatási képzésekben.

Vitéznek lóg a nyelve és figyeli az eseményeket.
Város
2023. jan. 4.

Az ebtelepen várja gazdáját az Újváros téren befogott négylábú. Vitézt a szilveszteri durrogtatás zavarhatta meg, a Bíben-völgy hétvégi házától szökött meg.

Egy füstérzékelő készülék.
Hírek
2023. jan. 4.

Füstérzékelőket ajánlott fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eszközöket egy játék keretében sorsoljuk ki az ózdiak körében.

A képen a madáretető van.
Hírek
2023. jan. 4.

Októbertől áprilisig nagyon fontos a madarak etetése, azonban nem mindegy, mivel tesszük ezt. Az eleség mellett vizet is kínáljunk tollas kedvenceinknek.

Kis fehér kutya a kamerába néz.
Város
2023. jan. 3.

Sikeresen átvészelték a szilvesztert a kutyák. A szakembereknek szerint mozgalmas volt ez a nap, de úgy vélik, Ózdon évről-évre felelősségteljesebbek az állattartók, így kevesebb a szökött eb.

Az Ózdi Polgármesteri Hivatal.
Város
2023. jan. 3.

389 097 814 Ft, vissza nem térítendő energiatámogatást kap Ózd városa. Összesen 44 milliárd forintot oszt szét Magyarország Kormánya a 10 ezer lakos feletti településeknek.

Elfűrészelt villanyoszlop.
Rendőrség
2023. jan. 3.

Négy faoszlopot tulajdonítottak el ismeretlenek az Ózd-Alsó Vasútállomás környékén lévő sínek mellől. Az Ózdi Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt folytat eljárást a tettesek ellen.

Előreláthatólag egész januárban marad térségünkben a tavaszias idő.
Hírek
2023. jan. 3.

Az év első hónapja szokatlanul melegebb, ami nem kedvez az időjárásra érzékenyeknek. Előreláthatólag egész januárban marad térségünkben a tavaszias idő.

Hírek
2023. jan. 2.

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően négy új lószállítót nyert a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület. A fejlesztésnek köszönhetően 20 ló szállítását tudják megoldani.

Fogadalmak és életformáló változások az újév első napjaiban.
Hírek
2023. jan. 2.

Az esztendő első napjaiban többen tesznek újévi fogadalmakat. Ezek között életmódváltás és motivációs célok szerepelhetnek. Sokan a menüt is a szerencse generálásának jegyében készítik.

Tűzoltóság felirat az egyik gépjárművön.
Hírek
2023. jan. 2.

Számos riasztást kaptak a szolgálatot teljesítő egyenruhások az ünnepi időszakban. Kisebb kiterjedésű lakástüzek, tűzijáték okozta sérülés, közlekedési balesetek jellemezték az elmúlt napokat.

ELHUNYT SEFFER FERENC (1937-2022)
Hírek
2022. dec. 30.

Elhunyt Ózd város rendszerváltás követő első szabadon választott polgármestere, Seffer Ferenc.

Adventi zenés forgatagot tartottak a bolyoki plébánia közösségi háza előtt.
Egyház
2022. dec. 23.

Adventi zenés forgatagot tartottak a bolyoki plébánia közösségi háza előtt. A szabadtéri programra sokan kilátogattak, akik együtt énekeltek és táncoltak a fellépőkkel.

A LégÓzdot is érinti a turizmusfejlesztés.
Város
2022. dec. 23.

Újabb 2,1 milliárd forintot nyert Ózd a TOP Plusz pályázati kiíráson. A városunkba érkező forrásokból épületfelújítások és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg.

Az Újváros téri rendelők.
Város
2022. dec. 23.

Felújították az Újváros téri rendelőket. Bő egy hónap alatt készültek el a munkálatokkal. Egy tartalékkeretnek köszönhetően a külső fal és födém szigetelése újult meg.

Hagyományaikhoz hűen közösen ünnepeltek a diákok és tanárok
Oktatás
2022. dec. 22.

Az Újváros Téri Általános Iskola diákjai és tanárai közösen ünnepelték a Karácsonyt, amit vásári forgatag követett az intézmény aulájában.

Fenyőfák.
Hírek
2022. dec. 22.

Ismét kivonultak a fenyőfa árusok a város több pontjára. Idén is a nordmann számít a legkedveltebbnek a vásárlók körében. A kereskedők még december 24-én is kipakolnak.

Oláh Béla és családja.
Hírek
2022. dec. 21.

Oláh Bélát köszöntötte 95. születésnapján Janiczak Dávid polgármester és Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője. Oklevéllel és virágcsokorral érkeztek az ünnepelthez.

Karácsonyfa és ajándékok. A gyerekek nézegetik a játékokat.
Hírek
2022. dec. 21.

A Katona József Úti Bölcsődét ajándékozta meg a Neutrik Hungary Kft. csapata. A vállalat képviselői egy feldíszített fenyőfával és rengeteg játékkal tették szebbé a kicsik ünnepét.

Fontos változások lesznek a továbbtanulásban.
Oktatás
2022. dec. 21.

2023 szeptemberétől két fontos kitétel változik meg a felvételi eljárás menetében. Nem lesz kötelező az emelt szintű érettségi, és eltörlik a jogszabályi minimum pontszámot.

Mindenki karácsonya címmel ünnepi programot szerveztek az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola aulájában.
Hírek
2022. dec. 20.

Mindenki karácsonya címmel ünnepi programot szerveztek az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola aulájában, ahol a negyedikesek betlehemes műsorral készültek.

Az idősotthon lakói és dolgozói érdeklődéssel figyelik a műsort.
Kultúra
2022. dec. 20.

Karácsonyi ünnepséget tartottak a Kézenfogva Idősotthonban. Az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységében több előadást is megtekintettek a lakók.

Támadásban az ÓAM-Ózdi KC.
Sport
2022. dec. 19.

Vereséget szenvedett az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B tizenötödik, egyben az idei év utolsó mérkőzésén.

A vasváros suliújság szerkesztői és grafikusai
Oktatás
2022. dec. 19.

Iskolaújságot és sulirádiót indítottak a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai és lelkes tanárai.

A negyedik gyertya Keresztelő Szent Jánost szimbolizálja, aki Jézus eljöveteléről és a bűnbánatról prédikált.
Város
2022. dec. 18.

Nagyon sokan ellátogattak a VIII. Adventi Forgatag utolsó napján a Városház térre, mely jeles nap számos programot kínált.

Távoli kép az új és a régi kennelekről.
Város
2022. dec. 16.

Folyamatosan fejlődik az Ózdi Állategészségügyi Telep. Tizenkét új kennellel bővült a terület, de tervben van a további fejlesztés. A cél a kutyák színvonalas ellátása és gazdásítása.

Verset mondanak.
Kultúra
2022. dec. 16.

Palotással és ünnepi műsorral kedveskedtek az ÓTSZEGYII Szent István úti egységében az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a szépkorúaknak.

Közlekedő autók.
Hírek
2022. dec. 16.

Télen még nagyobb odafigyelést igényel a jeges, csúszós úton való vezetés. Fontos a járművek megfelelő műszaki állapota, valamint, hogy az út- és látási viszonyokhoz megfelelően válasszunk sebességet.

A fiatalok és a pedagógusok díszítik a fát.
Hírek
2022. dec. 15.

Idén is közösen öltöztették fel a Falu karácsonyfáját a közeli oktatási intézmények tanulói és pedagógusai. Egy rövid műsor után minden jelenlévő felakasztotta saját készítésű díszét a fára.

Karácsonyváró ünnepen vettek részt az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban.
Kultúra
2022. dec. 15.

Az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban ünnepeltek az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai. Kulturális műsort a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai adtak.

Gimis diákok okleveleikkel.
Kultúra
2022. dec. 15.

Átadták a miskolci Herman Ottó Múzeumban a megye legjobbjainak járó elismeréseket a 47. Istvánffy Gyula Honismereti Gyűjtőpályázaton.

Dibusz Dénes válasz közben.
Oktatás
2022. dec. 15.

A Ferencvárosi Torna Club két játékosa látogatott el az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulóihoz. A labdarúgást és a tisztességes viselkedés fontosságát népszerűsítették.

Adventi koncertet adtak az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei.
Kultúra
2022. dec. 14.

Több évtizedes hagyomány, hogy a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában év vége előtt, adventi koncertet adnak a zeneiskola növendékei.

Dr. Vámos Henrietta megyei kollegiális szakmai vezető háziorvos beadja az oltást egy páciensének.
Egészség
2022. dec. 14.

A helyi háziorvosoknál is elérhető az omikron elleni új típusú Pfizer vakcina. Az Újváros téri körzetben legutóbb tizenketten vették fel ezt a fajta ismétlő oltást. A beadatáshoz előjegyzés szükséges.