Felfegyverkezett garázdák (képgalériával)2021. január 19. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/10007_0_300.jpgÉletveszélyes sérülésekkel végződött egy tömegverekedés az Újtelepen. Az összetűzésben tíz férfi vett részt, és több különféle eszköz, így baseballütő és vascső is előkerült. A megyei rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt folytat eljárást az ügyben, és vizsgálja a pontos körülményeket.

Ezeket a képeket a rendőrség munkatársai készítették a napokban az Újtelepen. A fotók egy tömegverekedés helyszínét mutatják, ahol különféle eszközök hevernek szerteszét a bottól a baseballütőn keresztül a vascsőig és a viperáig. Szombaton, az esti órákban két társaság szólalkozott itt össze, a szóváltást követően dulakodás, majd verekedés alakult ki.

„A gyanúsítottak közül hét ózdi férfi karókkal, vascsövekkel felfegyverkezve ment el az újtelepi városrészre, még január 16-án, 21 óra körül. Ott korábbi vélt sérelmüket szerették volna tulajdonképpen megbeszélni három ismerősükkel. A vitás felek előzetes szóváltást követően összeverekedtek. A garázdaság során többen is megsérültek, két férfit pedig életveszélyes sérüléssel vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai” - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén MRFK szóvivője.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a verekedésben résztvevő férfiakat, és jelenleg is vizsgálják a garázdaság pontos körülményeit. A tíz férfi közül kilenccel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás.

A garázdaság olyan erőszakos magatartás, ami másokban félelmet, megbotránkozást kelthet. Két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, azonban akik ezt csoportosan, vagy felfegyverkezve követik el, akár három évet is kaphatnak.

A tömegverekedésben résztvevő tizedik férfivel szemben életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. Ez a garázdaságnál súlyosabb büntetőjogi kategória, akár nyolc évig terjedő szabadságvesztést is vonhat maga után.


Képek forrása: police.hu

0007_0_t 0007_1_t 0007_2_t 0007_3_t
0007_4_t
Vissza