Óvodai besurranók2021. január 29. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/10034_0_300.jpgKét ózdi óvodából is besurranók loptak az utóbbi időszakban. A tolvajok a Nemzetőr úti és a Katona József úti egységből is értékeket tulajdonítottak el. Mindkét esetről biztonsági kamerás felvételeket tett közzé a rendőrség. Az elkövetők beazonosításához a lakosság segítségét kérik, aki felismeri őket, telefonon tehet bejelentést.

Maszkban, baseballsapkával a fején lépett be egy férfi a Katona József úti óvoda egyik helyiségébe. Meglátta az egyik dolgozót, majd rögtön megfordult, és kiment az ajtón. A képsorozatot a biztonsági kamera rögzítette. Az ismeretlen férfi még decemberben surrant be az intézménybe, a dolgozók öltözőszekrényeiből két pénztárcát lopott el. Azokban a készpénz és bankkártya mellett személyes iratok is voltak. Novemberben a Nemzetőr úti tagintézménybe is besurrant egy férfi, aki melegítő nadrágot és dzsekit viselt. Ő egy vasalót tulajdonított el az óvodából. Mindkét ügyben lopás miatt nyomoznak a rendőrök.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságon két esetben indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki vagy akik óvodákat szemeltek ki célpontjukként. Oda besurranva, a személyzet figyelmét elterelve különböző értéktárgyakat tulajdonított vagy tulajdonítottak el. A lakosság figyelmét felhívjuk, illetve kérünk mindenkit arra, hogy amennyiben felismerni vélik az elkövetőt, vagy elkövetőket, úgy hívja a jól ismert telefonszámokat” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A felvételek alapján úgy tűnik, két különböző elkövetőről van szó. Az viszont közös a két esetben, hogy a besurranók kihasználták, hogy a dolgozók elfoglaltak, így férhettek hozzá az értékekhez, tettükkel pedig anyagi kárt és sok kellemetlenséget is okoztak.

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint a lopás két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, amennyiben azt kisebb értékre követik el. Ha nagyobb értékről van szó, különösen nagy érték esetén pedig nyolc év is lehet a büntetési tétel.

Aki felismeri a képen látható személyeket, vagy velük kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, az alábbi elérhetőségeken tehet bejelentést. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46-514-506-os telefonszámon, a Telefontanút a 06-80-555-111-es, ingyenes zöld számon lehet elérni, de a bejelentők hívhatják a szintén díjmentes 112-es központi segélyhívót is.

Vissza