Zajlik az oltás (képgalériával)2021. február 5. (péntek) 19:00 - Egészségnews/10054_0_300.jpgFolyamatosan zajlik az idősek oltása városunkban is. Ma és tegnap több mint 130, nyolcvan év fölötti kapta meg a Pfizer-BioNTech vakcináját az Almási Balogh Pál Kórházban. Ezzel párhuzamosan az idős- és szociális otthonokban is zajlik az ellenanyagok beadása, és a háziorvosok is oltanak. Dr. Bélteczki János, a helyi kórház főigazgatója szerint jól vizsgázott a rendszer, és zökkenőmentesen folyik a vakcináció.

Sorban érkeztek ma az idősek az ózdi Almási Balogh Pál Kórházba. A napokban akárcsak országosan, városunkban is megkezdődött a 80 év fölöttiek oltása. Az eljárás szerint a háziorvosok a regisztráció sorrendjében hat beteget küldhettek be az oltópontra. Dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója szerint jól vizsgázott a rendszer, és az van előttük, hogy tízmillió embert a lehető leggyorsabban beoltsanak.

„Ez a mi esetünkben azt jelenti, hogy körülbelül 130 beteget, döntően 85 évesnél idősebb embereket oltottunk be a két nap alatt. Azt tudom mondani, hogy a nagyon gondos és alapos szervezőmunkát követően zökkenőmentesen történt a vakcináció. A szép korú betegeink gond nélkül átestek komolyabb szövődmény nélkül a védőoltáson, és gyorsan és zökkenőmentesen otthonukba lettek visszaszállítva” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Az oltásra azok érkezhettek, akiknek a háziorvos egy nyomtatvány előzetes kitöltésével engedélyezte. Az ellenanyag beadása előtt egy gyors vizsgálat várt az idősekre. A beoltás után mindenki megkapta az igazoló dokumentumot, illetve a második injekció időpontját is egyeztették. Az esetleges szövődmények elkerülése érdekében pedig egy félórás megfigyelés után mehettek haza a szépkorúak. Az egészségügyi dolgozók a mai nap egyébként a Pfizer BioNTech vakcinájával oltottak.

„Nem volt semmi kétségem, én szerettem volna beoltatni magamat, azért is, hogy a családomat se veszélyeztessem, illetve egyáltalán ki merjek menni a házból, mert mióta bejött a vírus, azóta én nem nagyon voltam sehol. Se a gyerekeknél, se ők nálam. Valahol azt gondolom, hogy biztonságosabbnak érzem így magamat, miután beoltottak” - nyilatkozta Galanics Ferencné.

„Voltak is meg nem is kétségeim, de különben ragaszkodtam hozzá, hogy megkapjam, ahogy az influenzára is több éve be vagyok oltva. Azóta nem volt semmi problémám. Egy veseműtét előtt kellett, illetve arra gondoltam, hogy ne essek már ebbe bele, hiszen elég idősek vagyunk már” - mondta Hevér Zoltánné.

Az ózdi kórház dolgozói ezzel párhuzamosan egyébként a szociális otthonokban is oltják az időseket, és hamarosan a rendőrség, illetve a tűzoltóság munkatársainak beoltását is tervezik. Ezzel együtt a háziorvosok is végzik a munkát a Moderna ellenanyagával.


0054_0_t 0054_1_t 0054_2_t 0054_3_t
0054_4_t 0054_5_t
Vissza