Második kör (képgalériával)2021. február 19. (péntek) 19:00 - Városnews/10092_0_300.jpgA második adag Pfizer-vakcinát is beadták ma az ÓTSZEGYII-ben azoknak, akik ezt korábban kérték. Ez az Átmeneti Szállás, illetve az Éjjeli Menedékhely dolgozóit, és gondozottait érintette. Három héttel ezelőtt a két egységben összesen 19-en kapták meg az első oltóanyagot. A napokban felmérték azt is, kik azok, akik a későbbiekben szeretnék magukat beoltatni.

Megkapták a második adag koronavírus elleni oltóanyagot azok, akik ezt korábban igényelték. Az első alkalommal az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény valamennyi bentlakásos egységében egy időben zajlott a vakcinák beadása. Ezúttal erre két napot jelöltek ki. Így a készítményeket ma délelőtt az Átmeneti Szállás, és az Éjjeli Menedékhely dolgozói, és ellátottai kaphatták meg.

„Első körben tizenkilenc fő kapta meg dolgozó és ellátott a védőoltást. Ma tizennyolc főt fognak oltani, ha mindenki egészségi állapota is megengedi. Egy fő munkavállalás miatt nem tud részt venni az oltáson” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A tizenkilencből négy munkavállaló jelentkezett korábban az oltás beadására. Közülük azonban ma csak három személy kaphatta meg a készítményt. Egyikük esetében ugyanis az intézmény háziorvosa nem vállalta a vakcinázást. Ennek oka, hogy az érintettnek korábban egyéb okból kifolyólag jelentkeztek allergiás reakciói, ami kizáró tényező. Az ilyen esetek kiszűrése érdekében tehát kiemelten fontos, hogy az oltóanyag beadása előtt minden olyan információt megosszunk az orvossal, amely befolyással lehet arra, hogy megkaphatjuk-e a készítményt.

„Az intézményi háziorvos, Moussa doktor volt az, aki az oltásokat végezte. Megkérdezte az embereket, hogy volt-e valamilyen allergiás reakció, vagy valamilyen más probléma az első oltás után. Hála Istennek nem volt senkinek semmilyen problémája. Így a második oltása is mindenkinek megtörtént” - nyilatkozta Jene András, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény részlegvezetője.

A Kormányhivatal a napokban felmérte azt is, kik azok, akik a későbbiekben szeretnék megkapni a koronavírus elleni vakcinát. Ez alapján a két intézményegységben összesen három fő gondozott jelezte igényét a készítmény beadására. Holnap, azaz szombaton a Szent István úti, a Szabolcs közi, és a Bulcsú úti otthonok bentlakóinak, illetve munkavállalóinak körében végzik a második körös oltást.


0092_0_t 0092_1_t
Vissza