Stabilabb működés (képgalériával)2021. február 23. (kedd) 19:00 - Városnews/10102_0_300.jpgKorszerű transzformátor állomást alakít ki az ÉMÁSZ városunkban. A Civil Ház melletti területen ma délelőtt már el is kezdődtek az ehhez kapcsolódó munkálatok. A területről fenyőfákat kellett kivágni. A régi épületet elbontják. Előreláthatólag március másodikán pár órás áramszünet is lesz emiatt a környéken. A fejlesztés a biztonságosabb villamosenergia-ellátást szolgálja majd. A rekonstrukciónak üzemzavar-megelőzési célja is van.

Motorfűrész zajától volt hangos ma délelőtt a Civil Ház környéke. Három fenyőfát távolítottak el a helyszínről az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A közreműködésre az ÉMÁSZ kérte az ÓVI-t. Az áramszolgáltató a következő napokban átépíti egyik állomását. A rekonstrukció egy régebbi problémára vezethető vissza, ugyanis a régi transzformátor két épület között van, közvetlenül a falakra építve, ami az Árpád vezér út 31-es számú társasházban gondot okozott. A fenyőfákról lehulló tűlevelek folyamatosan eldugították a csatornát, emiatt az esővíz nem tudott megfelelően távozni, ezáltal a fal vizesedését okozta, ami további bonyodalmakat eredményezett.

„Az egyik oldala a kérdésnek, hogy az átépítés miatt nem jó helyen voltak, de maguk a fenyők sem túl jó egészségi állapotúak. Mert ezen a területen, ahol el lettek ültetve korábban feltöltés volt és alatta nincs megfelelő termőréteg, tehát nem kapták meg a megfelelő tápanyagot, ezért lehet rajtuk látni, hogy betegek” - mondta Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője.

Az önkormányzat rendeletben is szabályozta ezt a kérdést, tehát ha a városban bárhol kivágnak egy fát, akkor vagy az érintett helyszínre, vagy pedig egy másik területre ültetnek helyette egyet. Itt valószínűleg már csak díszcserjék kapnak majd helyet a felújítást követően, azonban ami biztos, hogy a Petőfi térre is elhelyeznek majd egy fenyőt. A gallyak a komposztáló telepre kerülnek, a vastag darabok egy részét pedig jelen esetben a Győzelem úti kertészetbe szállítják, ahol jövő hónaptól már meg is kezdik a magok elvetését, és ezzel egyetemben a fóliasátrak fűtését.

A munkálatokból adódóan előreláthatólag március másodikán, vagyis pontosan egy hét múlva kedden reggel fél kilenc és délután fél négy között szüneteltetni fogják a villamos energia szolgáltatást. Ez itt a környéken öt társasházat és két intézményt vagyis összesen 81 fogyasztási helyszínt érint.

A szolgáltató felhívta a figyelmet arra, hogy ha a feladatokat a jelzett időpont előtt befejezik, az áramot előzetes értesítés nélkül visszakapcsolják. Holnap már meg is kezdik a földmunkákat a karókkal kijelölt területen. Kis- és középfeszültségű kábeleket szerelnek majd, valamint a régi épületet is elbontják, ezt követően zajlik a helyreállítás. Az ÉMÁSZ által megbízott miskolci alvállalkozó egyik munkatársa elmondta, hogy néhány földben futó vezeték nem ott helyezkedik el, ahol azt a térkép jelzi, ez valamelyest befolyásolhatja a munkálatok végső határidejét.


0102_0_t 0102_1_t 0102_2_t 0102_3_t
0102_4_t 0102_5_t 0102_6_t 0102_7_t
0102_8_t 0102_9_t
Vissza