Ütemterv szerint (képgalériával)2021. február 25. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10110_0_300.jpgJól halad a régi reumatológia épületének felújítása a Lomb utcában. Tavaly októberben jelentették be, hogy új funkciót kap az ingatlan. Itt folytatják majd működésüket a Járási Hivatal osztályai, valamint a Kormányhivatal szervei is. Kiépítették a villamosvezetékeket, a burkolás folyamatban van, a tetőszigetelés kompletten elkészült, és a napelemes rendszer is felkerült a helyére. A munkálatok egyébként hetvenszázalékos készültségben állnak.

Az egykor medenceként funkcionáló teret közösségi helyiséggé alakítják. Tavaly októberben kezdődött el a Lomb utcában található régi reumatológia 3500 négyzetméter alapterületű épületének felújítása. A közbeszerzési pályázaton egy miskolci vállalat nyerte el a kivitelezés lehetőségét. A több mint egymilliárd forintból megvalósuló beruházás keretében többek között megváltozik az ingatlan teljes belső szerkezete.

„Az épület egy többször átépített egység, valamikor emlékeim szerint népfürdőnek készült épület, ezt követően lett reumakórház. Ebből adódóan a bontás során nagyon sok érdekességet lehetett találni. Az épületnek a megerősítése volt több helyen szükséges statikai szempontból. Különböző falak, válaszfalak, komplett gépészeti bontása volt szükséges. Teljesen új rendszerek épülnek” - nyilatkozta Szilágyi Ottó, a Jánosik és Társai Kft. építőipari ágazatvezetője.

Az építkezésen dolgozók létszáma naponta változik. Ötven, esetenként hetven ember látja el a feladatokat. A komplexumban található mosdók szinte már mindegyike fel van csempézve. A közüzemi csatlakozások kiépítése, engedélyeztetése befolyásolhatja a folyamatok menetét. Érdekesség, hogy mintegy ötven kilométer gyenge-, míg tizenöt kilométer erősáramú kábel húzódik a falakban. A bontások már befejeződtek, a felújítás a látványos szakaszhoz érkezett.

„Gyakorlatilag a belső helyiségek kialakítása elkészült. Festőmunkáknál járunk. Gépészeti munkák zajlanak. Az épületet már fűtjük körülbelül másfél hónapja. A villamos alapvezetékek kiépítése megtörtént. Burkolási munkák vannak folyamatban. A tetőszigetelés kompletten elkészült. A napelemes rendszer felkerült a tetőre. Elkészült a hetven méter hosszú bevilágító kupola, ami felettünk látható. Gyakorlatilag a befejezőmunkák irányába haladunk” - tette hozzá Szilágyi Ottó, a Jánosik és Társai Kft. építőipari ágazatvezetője.

A Járási Hivatal és a Kormányhivatal szervei, a népegészségügyi osztály kirendeltsége, a pártfogó felügyelet, valamint a társadalombiztosítási-, illetve földhivatali osztály egyaránt itt működik majd. Az összevonás egyik célja, hogy a térségben élők egy helyen tudják intézni ügyeiket, hiszen eddig hat telephelyen zajlott a munka. A külső rész egyébként kicsit díszesebb lesz majd a megszokottnál. Színes sávokat és egyedi burkolatot kap a felület. Az épület mögött pedig egy negyven-ötven férőhelyes parkoló kiépítése van folyamatban. A vállalkozó április közepére tervezi az átadást, ezt követően történhet meg a költözködés.


0110_0_t 0110_1_t 0110_2_t 0110_3_t
0110_4_t 0110_5_t 0110_6_t 0110_7_t
0110_8_t 0110_9_t 0110_10_t 0110_11_t
0110_12_t 0110_13_t 0110_14_t 0110_15_t
0110_16_t
Vissza