Veszélyes drogok2021. február 26. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/10113_0_300.jpgÚjabb dílert fogtak az ózdi rendőrök. A 25 éves férfi saját lakásában árulta az új pszichoaktív anyagot, amelyből a házkutatáskor is találtak nála a rendőrök, azt lefoglalták. A hatóságok felhívják a figyelmet, hogy ezek a szerek mindig kétséges eredetűek és bizonytalan összetételűek, fogyasztásuk nagyon veszélyes a szervezetre.

Pszichoaktív szerekkel kereskedő dílert fogtak el az ózdi rendőrök. A 25 éves járdánházi férfi ózdi lakásán árulta az illegális anyagot, reggel fél nyolctól este hétig fogadta ügyfeleit. A nála tartott házkutatás során az egyenruhások lefoglalták a megtalált drogokat.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 25 éves helyi férfivel szemben, aki az ózdi lakásában 2021. február 22. napját megelőzően több személynek dohányba kevert új pszichoaktív anyagot adott át, és ezt értékesítette. Kollégáim a személyt lakásán elfogták” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A fiatal férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Információink szerint egyébként korábban többször is volt már dolga a hatóságokkal. Büntetett előéletű, korábban lopás, kábítószer-birtoklás, garázdaság és más bűncselekmények miatt is felelnie kellett.

Az új pszichoaktív anyaggal való kereskedés bűntettnek minősül. Elkövetője egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Ha viszont valaki bűnszövetségben kereskedik a szerekkel, akár öt évet, kiskorúak sérelme esetén nyolc évet is kaphat.

A hatóságok emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy a pszichoaktív szerek használata nemcsak illegális, hanem veszélyes is. Ezek az anyagok minden esetben kétséges összetételűek és bizonytalan eredetűek. Ezért élettani hatásuk kiszámíthatatlan. Fogyasztásuk maradandó egészségkárosodást, sőt akár halált is okozhat.

Kép forrása: police.hu

Vissza