Nehéz idők2021. március 3. (szerda) 19:00 - Sportnews/10123_0_300.jpgA helyi sportcsapatokra is kihat a koronavírus-járvány terjedése. Az ÓAM-Ózdi KC felnőtt csapatánál a legutóbbi mérkőzés előtt több fertőzöttet is találtak, így a következő bajnoki találkozót sem rendezik meg. A labdarúgást szintén érinti a mostani helyzet, hiszen az utánpótláskorú bozsikos gyermekek versenyeztetését határozatlan időre felfüggesztette a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A koronavírus-járvány az élet minden területére kihat, és ebből a sport sem maradhat ki. A kormány döntése értelmében sokáig csak a félprofi vagy profi bajnokságok folytatódhattak. Mivel a szövetség minden óvintézkedést előírt, így az ÓAM-Ózdi KC felnőtt együttesét minden mérkőzés előtt tesztelik. A legutóbbi Mizse KC elleni találkozó előtt pedig több pozitív esetet is regisztráltak.

„Nagy meglepetésre kiderült, hogy bár mindenki tünetmentes volt, de öt pozitív eredményt produkált a csapat. A tesztelő doktornő azonnal megtette a szükséges lépéseket, jelentette az ÁNTSZ felé. Jelen pillanatban a hatóságok döntése értelmében házi karanténban vagyunk. Ez az időszak tíz nap, erről határozatot fogunk kapni, és értesítjük a Magyar Kézilabda Szövetséget” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Az érintett játékosok sportorvosiját egyébként bevonták, és csupán egy komoly kardiológiai kivizsgálás után kaphatják majd ezt vissza. A történtek miatt a hétvégi Vecsés elleni találkozót is el kell halasztani. A mostani állapotok szerint legközelebb tehát március 13-án léphet pályára a csapat Nyíregyházán.

A vírushelyzet nem csupán a kézilabdát érinti, ugyanis az utánpótlás-labdarúgást is befolyásolja.

„Most a bozsikos utánpótlásunkat, tehát az U7, U9, U11, U13-as bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség átmenetileg, de határozatlan időre felfüggesztette. Ez azt jelenti sajnos, hogy rengeteg gyerektől veszik el a sportoláshoz és az egészséges élethez való jogot vagy lehetőséget. Persze megértjük az intézkedések fontosságát” - nyilatkozta Féder József, az Ózdi Hétvölgy Focisuli elnöke.

A felnőtt labdarúgó-bajnokságot nem érintik a mostani korlátozások, így a jelenlegi helyzet szerint az Ózd-Sajóvölgye tovább menetelhet a megyei másodosztályban. A szurkolók viszont egyelőre nem láthatják a gárdát a Városi Stadionban, ugyanis a talaj megóvása érdekében néhány fordulót Putnokon játszanak le.

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza