Szóbeli felvételi2021. március 4. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/10128_0_300.jpgAz országban több helyen is törölték a szóbeli felvételiket a középiskolák a járvány miatt. Van, ahol online formában szóbeliztetnek, máshol pedig egyáltalán nem tartják meg a felvételit. Városunkban azonban nem maradnak el a szóbeli vizsgák.

Több budapesti és vidéki középiskolában törölték a szóbeli felvételi vizsgákat a fokozódó járványhelyzet miatt, máshol pedig már korábban úgy döntöttek, hogy idén online szóbeliztetnek. Városunkban viszont megtartották a szóbeli felvételit a középiskolák, így a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium is.

„Úgy gondoltuk, hogy a tavalyi érettségi, valamint most a központi írásbeli felvételi tapasztalatai alapján meg fogjuk tudni szervezni biztonságosan a szóbeli felvételit. Hat bizottságot hoztunk létre, és tulajdonképpen percre pontosan beosztottuk a tanulókat ilyen fél órás időintervallumokban, hogy mikor érkezzenek az épületbe. Természetesen a járványügyi előírásoknak megfelelően, fertőtlenítéssel, lázméréssel, és csak maszkban léphettek be az iskolába. Így meg tudtuk szervezni közel kétszáz főnek a szóbeli felvételiét” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Ez körülbelül négy óra alatt zajlott le. Hat bizottságba osztották szét a diákokat, így elkerülve azt, hogy egymással érintkezzenek. Hajdu Krisztián elmondta, hogy mindenképpen szerették volna megismerni személyesen a diákokat, akik hozzájuk jelentkeznek. Ezért döntöttek úgy, hogy minden lehetséges óvintézkedés mellett, de megtartják a szóbeli felvételit.

A József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban még most is folyik a szóbeli felvételi vizsga, de lassan már a végéhez közeledik az eljárás. A diákok egyesével, tízpercenként mehetnek be a terembe, ahol folyamatosan fertőtlenítenek a járványügyi előírásoknak megfelelően.

Vissza