Bölcsődei szünet2021. március 25. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/10168_0_300.jpgRendkívüli szünetet rendeltek el a Katona József Úti és az Újváros Téri Bölcsődékben március 29-től előreláthatólag április 5-ig. Előbbi intézménybe ugyanis beférkőzött a Covid-19 járvány. A kisgyermeknevelők nagy része megbetegedett. Szám szerint 13 dolgozóból 9 hiányzik. Közöttük vannak, akik igazoltan Covid fertőzöttek és olyanok is, akik tüneteket produkálnak, de egyelőre még nem biztos, hogy emiatt. Így nem tudják biztonságosan ellátni a gyermekek felügyeletét.

Mivel a Katona József úti egység konyhája biztosítja az Újváros térinek is a reggelit, tízórait és az ebédet, ezért az intézkedés mindkét bölcsődére érvényes. A tervek szerint április 6-án nyithatják ki kapuikat újra az intézmények.

„Jövő hét hétfőtől egy négy napos időtartamra szüneteltetjük a kisgyermekek fogadását, annak érdekében, hogy a kisgyermeknevelőink helyrejöjjenek. Terveink szerint hatodikán újra tudjuk indítani a gyermekek fogadását. Kérem a szülőket, hogy legyenek megértéssel. Ezt a négy napot valahogy próbáljuk meg átvészelni, és ha minden körülmény biztosított lesz, akkor hatodikán újra tudjuk fogadni a gyermekeket” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi, Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Vissza