Szükséges javítás (képgalériával)2021. március 25. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10169_0_300.jpgÁllami támogatással oldódhat meg a Lomb úti és a Domb úti támfalak problémája. Az elmúlt év csapadékos időjárása miatt kialakult állapotokat mindenképpen helyre kell hozni, ám az önkormányzatnak erre nem volt fedezete. Épp ezért nagy segítség a Belügyminisztérium által nyújtott mintegy 43 millió forintos hozzájárulás. Városunknak 10 százalékos önrészt kell biztosítani. Jelenleg a kivitelezés tervezési fázisa zajlik.

A tavalyi év esős időjárása több problémát is eredményezett. A nagy mennyiségű csapadék hatására a legnagyobb megoldandó feladat a hódoscsépányi Domb úton keletkezett. Ott egy nagyjából harmincméteres szakaszon csúszott meg a partoldal. Az önkormányzatnak nem volt elegendő fedezete a hiba kijavítására, így állami támogatásra pályáztak.

„Az önkormányzat a Belügyminisztériumnál pályázott Vis maior keretre. 38 millió forintot ítéltek meg ide a Domb útra, amiből harminc méteres hosszban valósulhat majd meg egy úgynevezett cölöpös támfal. 45 méterre pályáztunk, de úgy ítélték meg, hogy ahol leszakadt a hegyoldal ott építsünk” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő.

A Lomb úton szintén a nagy mennyiségű csapadék okozott gondot, és a járdánál található támfal egy része szakadt le. A tervek szerint egy gyeprácsos megoldással újulhat meg, a járdát pedig újraaszfaltozzák.

„A tavalyi évben történt ez a káreset a Lomb úton, amikor a járda melletti támfal leszakadt. Ennek a helyreállítására egy pályázatot adott be az önkormányzat a Belügyminisztérium felé. Erről a napokban érkezett támogató döntés, amellyel több mint nyolcmillió forinttal támogatja ezt a célt Magyarország Kormánya. Így a gyalogos és az autós közlekedés biztonságát helyre tudjuk állítania Lomb úton” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A beruházással kapcsolatban elmondható, hogy jelenleg a műszaki tervezés fázisa zajlik. Az, hogy melyik cég, és mikor végezheti el a szükséges munkálatokat, egyelőre még nem derült ki. Az mindenesetre elmondható, hogy a régóta húzódó probléma elhárításának folyamata megkezdődött.


0169_0_t 0169_1_t 0169_2_t 0169_3_t
0169_4_t 0169_5_t
Vissza