Még várni kell2021. március 26. (péntek) 19:00 - Városnews/10171_0_300.jpgTavasztól őszig tudják a melegaszfaltos technológiával javítani az utakat városunkban. Ez az eljárás sokkal hatékonyabb a kátyúk megszüntetésére, ám ezekre a felújítási munkálatokra még várni kell. A hidegaszfaltos megoldásnál tartósabb végeredményt viszont csak a melegaszfaltozással lehet elérni.

Városunkban sokfelé találkozhatunk kisebb-nagyobb úthibákkal, de a kátyúk elhárítása télen csak hidegaszfaltos megoldással történhetett meg. A hidegaszfalt egy úgynevezett utántömörödő anyag, amely a bedolgozást követően simul bele a burkolatba. Az ilyen jellegű javítások teherbírása nem olyan mértékű, mint a melegaszfaltosé, ezért az utóbbival a jó idő beálltakor újra javítani szükséges a hibás burkolatrészeket. Tehát ez a módszer csak ideiglenes megoldást jelent, adott esetben egy helyre többször is vissza kell térniük mindaddig, amíg melegaszfalttal nincs lehetőségük javítani az úthibát.

„Rettentő rossz. Én szerintem országos viszonylatban nem rossz, de egyébként én nem vagyok vele megelégedve. Főleg a mellékutakkal” - mondta Borotvai László.

„Ahogy járom az országot, itt még elég tűrhető. Ahhoz képest, amerre jártam, itt aránylag jó. Ahhoz képest, ki milyen helyen vagy településen lakik, attól függ” - nyilatkozta Váradi Ottó.

„Az utak állapota Ózdon nagyon rossz. Némelyik helyen nem kátyú van, hanem gödör, és ez szerintem az autósoknak és senkinek nem jó. Ha már fizetjük a biztosítást, akkor elvárná az ember, hogy normális utak legyenek Ózdon” - fogalmazott Bari Gábor.

Tavasztól őszig tudják a melegaszfaltos technológiával javítani az utakat városunkban. Az ilyen eljárással végzett munkálatok sokkal tartósabbak és hatékonyabbak, amelyeket a tavaszi időjárás beállta, és a melegaszfalt keverő telepek nyitása után egészen őszig tudnak elvégezni a szakemberek.

„Útellenőreink a balesetveszélyes burkolathibákat ideiglenes jelleggel továbbra is folyamatosan javítják, vagy jelzik azt az arra közlekedők számára. A melegaszfaltos javításokat, amennyiben az időjárási körülmények és a humán erőforrás kapacitások lehetővé teszik, a szakemberek a 25-ös és a 26-os főúton kezdik majd meg a tervek szerint. A 26-os főúton Kazincbarcikától haladva az országhatár felé, míg a 25-ös főúton a megyehatártól Ózd irányába a 26-os főúti csomópont felé. A javítási munkálatok kezdetéig a közlekedők megértését és türelmét kérjük.” - áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatásában.

Amint a melegaszfalt-keverő telepek kinyitják kapuikat, és az időjárás alkalmas lesz a munkálatok megkezdéséhez, akkor a szakemberek orvosolni fogják a problémákat a megye útjain.

A kép illusztráció.

Vissza