Tavaszi finomságok2021. március 26. (péntek) 19:00 - Városnews/10173_0_300.jpgEgyre több vásárló keresi a piacon a friss idényzöldségeket és gyümölcsöket. A kereskedők elmondása szerint a kedvező árú magyar alma is slágernek számít. Már megjelentek a tavaszi finomságok, így földiepret is találunk a pultokon, bár ez még külföldi termék. A járvány miatt ugyanakkor kevesebben keresik fel az árusítóhelyeket, a szabályokat viszont többségében betartják.

A szokásostól valamivel kevesebb vásárlót vonzott ma reggel a Városi Piac. Bár már lassan megérkezik a tavasz, a járványhelyzet igencsak rányomja a bélyegét a forgalomra. Ennek ellenére a piacolók többsége most is a gyümölcsöket válogatta, hiszen a vitaminpótlás kiemelten fontos ebben az időszakban.

„A kedves vásárlók egyre többen keresik a friss gyümölcsöket és a zöldségféléket. Jelen pillanatban már megérkezett a földieper is, bár ez még nem magyar termék. Ez görög szabadföldi eper, de nagyon finom ízű. A kedves vevők továbbra is keresik a kedvező árú magyar almát, ami még mindig slágernek számít. Emellett megjelent már az új zöldség, az új répa, amit igencsak szeretnek. A húsvétra való tekintettel a piacon megjelent az újkáposzta is, ami szintén igencsak keresett” - mondta Fedora István, kereskedő.

A vásárlók ennek megfelelően szívesen tekintették át a portékát. A megkérdezetteken kívül voltak olyanok is, akik szerint az elmúlt időszakban nagyon megdrágultak a termékek, így nehézkessé vált a várlás. Persze ez nem csak itt jellemző, hiszen a bevásárlóközpontokban is emelkednek az árak.

„Jobbára gyümölcsöt vásárolunk és húsféléket. Ezeket a termékeket csak itt vesszük meg, máshol nem vásárolunk csak itt a piacon ilyen frissebb árut” - nyilatkozta Kálmán Lászlóné.

„Leginkább zöldséget veszek és káposztát. Nem sokat vásárolok már, mert egyedül vagyok” - fogalmazott Ferenc Istvánné.

Összességében elmondható, hogy a tapasztalatok szerint a jó idő beköszöntével egyre több ember keresi fel a pultokat. A kereskedő kiemelte, hogy pozitív dolognak számít, hogy a vásárlók és az eladók is betartják a járványügyi intézkedéseket, úgy a maszkviselést, mint a lehetőségekhez mért távolságtartást is.

Vissza