Sok hibával (képgalériával)2021. március 29. (hétfő) 19:00 - Sportnews/10178_0_300.jpgVereséget szenvedett az ÓAM-Ózdi KC felnőtt együttese az NB I/B keleti csoportjának 17. fordulójában. A mieink a Balassagyarmati Kábel SE csapatát látták vendégül. A találkozón a hazaiak sok technikai hibával játszottak, ennek megfelelően a gyarmatiak elvitték a bajnoki pontokat. A vereséget követően a mieink a tabella ötödik helyéről várják a folytatást.

A mérkőzés előtt egyperces néma csenddel adóztak a megjelentek, ugyanis életének 76. évében elhunyt Andorka Sándor, a magyar kézilabda történetének egyik legnagyobb hatású játékvezetője. Jól indult a Balassagyarmat elleni meccs, hiszen Benák Krisztián révén a piros-kékek szerezték meg az első találatot. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a felek egészen az első negyedóra végéig, amikor 6-6 után elléptek a gyarmatiak. A játékot ekkor sok technikai hiba jellemezte, így a félidőt jelző dudaszó pillanatában 9-14 arányban a vendégek mentek. A második játékrészre igencsak harcosan jöttek ki a mieink, és egy háromgólos szériával nyitottak. Ekkor eszméltek a gyarmatiak, és a 13 találatig jutó Sutka vezérletével végig biztos előnnyel vezettek az összecsapáson. A hazaiak nagyon akartak, de mintha semmi nem akart volna ezen az estén összejönni.

„Ennyi ziccert és hétméterest kihagyni, ennyi technikai hibát véteni nem egy, hanem három meccsen nem lehet. Nem értettem meg és szerintem egyik játékosom sem, hogy tudunk ennyire tompán játszani. A ziccereket és a büntetőket kihagytuk, valamint sajnos a beállót is rendszeresen rosszul találtuk meg. Meg fogom nézni a statisztikát, de labdavesztésünk biztos, hogy tíz felett volt ezen a meccsen” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vendégek vezetőedzője kifejtette, hogy nagyon készültek erre a mérkőzésre, ugyanis tudták, hogy az Ózd erős csapat, főként hazai pályán. Zubai Gábor úgy érezte, hogy kicsit félvállról vették őket a piros-kékek, így meg tudták szerezni a győzelmet.

„Tudtam, hogy a védekezés lehet az egyik legfontosabb és a jó kapusteljesítmény. Úgy gondolom, hogy ebben előrébb léptünk és ez volt a siker kulcsa. Emellett fontos volt, hogy Nyeste Balázst ki tudtuk venni a játékból, és nem tudott sok gólt szerezni. Talán ez volt a kulcs” - értékelt Zubai Gábor, a Balassagyarmati Kábel SE vezetőedzője.

A mérkőzést követően a mieink a tabella ötödik helyéről várják a folytatást. A piros-kékek legközelebb szerdán lépnek pályára. Akkor a Mizse KC otthonában vendégszerepelnek majd az ózdiak.


0178_0_t 0178_1_t 0178_2_t 0178_3_t
0178_4_t 0178_5_t 0178_6_t 0178_7_t
Vissza