Összefogás Bencéért (képgalériával)2021. március 30. (kedd) 19:00 - Híreknews/10181_0_300.jpgGyűjtés indult egy ózdi kisfiú műtéti költségeinek előteremtésére. Schulcz Bence 38. hétre született, ami után szinte rögtön Miskolcra szállították. A kisfiúnál ugyanis az epilepszia tünetei jelentkeztek, ami miatt többször volt élet-halál között. Betegsége miatt izomzata is merevvé vált, így segítség nélkül járni és ülni sem tud. Az operáció jelenthet megoldást számára ahhoz, hogy később teljes életet élhessen.

Schulcz Bence idén júniusban lesz három éves, azonban mozgása egy nyolc hónapos gyermekének felel meg. Ezt nála a már születése után diagnosztizált epilepszia okozza. Utóbbi miatt gyógyszeres kezelés alatt áll, ami ugyan sokat segít, de mozgásán nem tud javítani. Ehhez mindenképpen műtéti beavatkozásra van szükség, amit Barcelonában tudnak elvégezni. Az ózdiak számára minden bizonnyal ismerősen hangzik Nazarov doktor úr neve, aki Kiss Boglárkát is operálta. Bence esetében is a neves professzor nyújt majd segítséget.

„Az a helyzet, hogy a vírus nagyon megnehezíti a dolgunkat. Várjuk az orvost, hogy jöjjön konzultációra, de folyamatosan változik az időpont a szigorítások miatt. Úgyhogy kitűzött időpont emiatt nincs. Annyit tudok, hogy nyár végén jön legközelebb” - mondta Schulcz Barbara.

Bence mozgásán jelenleg is próbálnak segíteni. Ezért a kisfiúval rendszeresen járnak terápiára, ahol a szakemberek speciális módszerekkel igyekeznek javítani állapotán. A gyermek együttműködően, és nagy türelemmel viseli a kezeléseket. Kitartására az operációt követően is nagy szükség lesz, hiszen azt egy hosszas rehabilitációs folyamat követi majd. A teljes felépülésre csak így van esélye. Mindehhez jelentős anyagi forrásra is szükség van, hiszen a műtét, az utazás és egyéb kiadások költsége összesen négymillió forintba kerül. Ezt a család önerőből nem tudja előteremteni. Szerencsére azonban többen is a jó ügy mellé álltak, mint például az édesanya unokatestvére, Anett is. Ő jó kapcsolatot ápol a Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány vezetőjével, Ganyi Károllyal, aki Nazarov professzorhoz is segít nekik eljutni.

„Nekem szívügyem a beteg gyermekek segítése, mivel az én kisfiam is betegként született. Hála Istennek mi már túl vagyunk a megpróbáltatásokon. Éppen ezért tudom, hogy mit érez egy édesanya, amikor a gyermeke beteg. A legfontosabb, hogy Bence lábra álljon, és teljes életet élhessen” - hangsúlyozta Vénné Schulcz Anett.

Jelenleg a Tégy jót! Alapítvány honlapján folyik a gyűjtés. Eddig negyven támogató összesen 232 ezer forintot ajánlott fel a műtét költségeinek előteremtésére. Így tehát további segítségre van szükség. Aki szeretne hozzájárulni Bence gyógyulásához, az alábbi számlaszámokra utalhatja az erre szánt összeget.

Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány
11734121-23501337
Közlemény: Schulcz Bence Adomány

Schulcz Barbara
11773346-01974656
Közlemény: Bence gyógyulásáért


0181_0_t 0181_1_t 0181_2_t 0181_3_t
Vissza