Zajlik a védekezés2021. március 31. (szerda) 19:00 - Városnews/10183_0_300.jpgFolyamatosan zajlik az oltás az idősotthonokban és az átmeneti szállón. Az ellenanyag beadását a mobil oltócsoport végezte az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény tagintézményeiben. Az idősek mellett a dolgozók is kaptak a Pfizer vakcinákból. Az oltási kedv egyébként itt is vegyesnek mondható.

A járványügyi helyzet kezdete óta az idősotthonok és a szociális intézmények lakói vannak az egyik legnagyobb veszélynek kitéve. Így ezeken a helyeken fontos a fokozott védekezés. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézményben már korábban is zajlottak oltások, most pedig újra jelentkeztek azok, akik az előzőt valamilyen okból nem kapták meg.

„Az átmeneti szállón 11 gondozottat oltottak be, a bentlakásos időotthonokban pedig a Szent István úton 1 dolgozót és 5 gondozottat, a Szabolcs közi otthonban 1 dolgozót és 1 gondozottat, a Bulcsú úti otthonban pedig 5 dolgozót és 9 gondozottat oltottak be a Pfizer oltóanyagával” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Az oltás beadását most az előzővel ellentétben a mobil oltócsoport végezte el. Mostanra már az ÓTSZEGYII intézményinek dolgozói, valamint gondozottjainak körülbelül ötven százaléka megkapta a védettséghez szükséges vakcinákat. Az emberek fennmaradó része pedig vagy átesett a víruson, vagy nem kéri az ellenanyagot.

„Már a második alkalommal történik a COVID-19 elleni védőoltásnak a beadása. A második körben a három intézményünkben összesen 23 fő részesült az oltásban, ebben dolgozók és gondozottjaink is vannak. Az a tapasztalatunk, hogy az idő múlásával egyre nagyobb érdeklődést mutatnak akár a dolgozók, akár a gondozottak a védőoltás irányába” - emelte ki Nagy Viktória, az ÓTSZEGYII Szent István úti egységének intézményvezető ápolója.

Az oltások beadása egyébként azért fontos, mert ez az egyik legjobb védekezési módszer a koronavírus ellen, főként az ilyen zárt közösségekben. Emellett persze fontos a maszk viselése és a gyakori kézmosás is.

Vissza