Lakossági segítség (képgalériával)2021. március 30. (kedd) 19:00 - Városnews/10184_0_300.jpgÚjra aktív a Licitál-Ózd nevű csoport a legnagyobb közösségi felületen. Az első ilyen akciót még tavaly kezdeményezte egy ózdi hölgy, aki az általa készített tárgyakat ajánlotta fel az ózdi kórház alapítványának javára. A csoportba ezúttal is bárki közzétehet olyan tárgyakat, melyek eladásával segíthet a dolgozók mostani nehéz helyzetén.

A koronavírus első hulláma alatt hozta létre Nullász Katalin a Licitál-Ózd nevű facebook csoportot. Ezzel a helyi egészségügyi intézmény dolgozói számára szeretne segítséget nyújtani az ózdiakkal együtt. Most újra ezt a célt tűzte ki maga elé. Eddig főleg magánszemélyek ajánlottak fel kisebb-nagyobb dolgokat, amiknek az árát az intézmény alapítványának bankszámlájára utalták, és a tranzakció után lehetett átvenni a felajánlótól a megvásárolt termékeket.

„Ez a több mint másfél millió forint, ami tavaly összegyűlt, rengeteg kis apró dologból jött össze. A tavalyi év folyamán, 399 lezárt licit volt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy volt amelyik ezer forint volt, valamelyik pedig tízezer forint. Ezen kívül körülbelül 140 olyan felajánlás volt, ahol több pénzt utaltak egy licitre, vagy csak úgy maguktól utaltak egy összeget az Almási Balogh Pál Kórháznak” - mondta Nullász Katalin, szervező.

A csoportban különféle tárgyakat, például asztali díszeket, könyveket, háztartási gépeket, vagy éppen személyek által készített termékeket lehet megvásárolni. Legtöbbször van egy kezdő ár, és egy megadott dátum, amíg arra a bizonyos tételre lehet licitálni. Vannak olyan személyek is, akik tavaly is hozzájárultak ehhez a kezdeményezéshez, és most újra segítenének az egészségügyi dolgozóknak.

„Kenyeret biztos, hogy most is fogok sütni, és otthon szétnézek, hogy van-e olyan új dolog, ami nekünk nem kell, és még bontatlan csomagolásban van, ami másnak jól jöhet. Vagy ha a csoportban meglátok valamit, ami megtetszik, azt valószínű, hogy meg is fogom vásárolni, és többet utalok, mint a győztes licit összege” - nyilatkozta Szűcsné Bolyki Judit.

A szervezők továbbra is várják a felajánlásokat, hogy a csoport újra olyan aktív lehessen, mint tavaly volt. Bármi, amivel támogatnák az Almási Balogh Pál Kórház alapítványát, arról töltsenek fel egy vagy több fényképet a Licitál-Ózd csoportba, vagy nézzenek szét, és ha valami megtetszik onnan, azt vásárolják meg.


0184_0_t 0184_1_t 0184_2_t 0184_3_t
Vissza