Tomboló járvány2021. március 31. (szerda) 19:00 - Híreknews/10187_0_300.jpgÚjabb tragikus rekord dőlt meg hazánkban a koronavírus-járvány harmadik hullámában. Huszonnégy óra leforgása alatt ugyanis 302-en vesztették életüket a megbetegedéssel összefüggésben. Továbbra is magas a frissen igazolt pozitív esetek száma. A tisztifőorvos ismét a védelmi intézkedések betartására szólít fel.

Ismét csúcsokat döntenek hazánkban a járványügyi adatok. Az operatív törzs mai tájékoztatása szerint azonban továbbra is sokan hagyják figyelmen kívül a védelmi intézkedéseket, és szegik meg az érvényben lévő szabályokat. Erről Kiss Róbert rendőr alezredes beszélt, aki a friss statisztikákat is ismertette a rendőri fellépésekkel kapcsolatban.

„Az elmúlt huszonnégy órában összesen a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 739 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. Így összességében 42563-ra emelkedett a rendőri intézkedéseink száma, amelyet a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt végeztünk” - emelte ki Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Arról pedig már a tisztifőorvos beszélt, hogy továbbra is tombol a járvány harmadik hulláma. Az elmúlt huszonnégy órában 6700 magyar állampolgárnál azonosították a vírus jelenlétét. A közel 225 ezer aktív fertőzöttből több mint tizenkétezret ápolnak kórházban, míg lélegeztetésre 1492-en szorulnak. A halálozások száma újabb tragikus rekordot döntött, egy nap alatt 302 beteget ragadott el a járvány. Megyénkben a járvány eddig összesen több mint 36 ezer pozitív Covid-19-teszt született.

„Kórházaink terhelését, az elhunytak számát, a súlyos megbetegedések előfordulását úgy tudjuk megelőzni, hogy nem fertőződünk meg. Márpedig ez csak annak révén lehetséges, hogyha betartjuk azokat a korlátozásokat, járványügyi szabályokat, amelyeket halljuk, hogy rendre különböző csoportok és egyének megsértenek” - mondta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Folyamatosan zajlik az oltások beadása, a legfrissebb adatok szerint 2 millió 11 ezer fő kapta már meg legalább az első adag vakcináját. A háziorvosoknál és az oltópontokon több különböző készítmény van használatban. A jelenlegi korlátozások április nyolcadikáig maradnak érvényben. Változásra a 2,5 millió beoltott elérése után számíthatunk.

Kép forrása: internet.

Vissza