Hatékonyabb megoldások (képgalériával)2021. április 1. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10191_0_300.jpgCsúcstechnológiás gépparkot létesít Ózdon a Wellis. A nyolcszáz fős foglalkoztatottságot jövő év végére szeretné elérni a cég. A korábban az ABB tulajdonában lévő ózdi gyáregységet tavaly év végén vette át a jakuzzikat gyártó vállalat. Szinte teljesen felújítják a területet. Emellett a termeléshez használt gyártósorok tervezése és kivitelezése is folyamatban van. Az eddig Dabason alkalmazott termelési technikát nálunk igyekeznek még korszerűbbé tenni.

Bár az ózdi gyár csak tavaly december közepén került a Wellis birtokába, az ott dolgozó szakemberek és vezetők már ezelőtt tettek lépéseket a mielőbbi indulás érdekében. Többek között felmérték a terepet is. Ma már nagy erőket fektetnek a felújításba. Az átalakítás nem egyszerű folyamat, hiszen feljavítják a 22.000 négyzetméter alapterületű épület padlóburkolatát, műgyanta alkalmazásával. Korszerűsítik a világítást, tisztasági festések is történnek, valamint a vizesblokkok, öltözők, irodák is megújulnak. Összességében már 108 ózdi munkavállaló áll a vállalat alkalmazásában, nagy részük még Dabason, de párhuzamosan itt is zajlanak a folyamatok. Többen ingáznak a két város között a gyártástechnológia kialakítása és fejlesztése érdekében. Munkaerőre azonban állandóan szükség van.

„Folyamatosan mennek a felvételek, tehát április közepére, amikor mi szeretnénk a technológiai sorokkal elindulni körülbelül olyan 120-as létszám várható. Az év végéig az említett technológiákat installálva körülbelül 350 fő létszámra fogunk felmenni év végére. Ez azt jelenti, hogy itt még csak a gyártás elindításának az elején járunk, tehát a kapacitás már installálva lesz, de maga a tudás még fejlesztés alatt áll. A teljes gyártókapacitásnak az elérése az jövő év végére várható, akkor reményeink szerint már olyan 800 fővel fogunk itt dolgozni” - hangsúlyozta Budai Péter, a Wellis Magyarország Zrt. műszaki vezetője.
 
Pezsgőfürdőket állítanak elő, ehhez kétféle gyártástechnológiai sort alkalmaznak majd. Ehhez a berendezéseket Móron készítik. Vákuumgépek tekintetében például lesz átfedés Ózd és Dabas között. Olyan megoldásokat részesítenek előnyben, amelyek az autóiparban is elterjedtek. A cél a gyártás gördülékenységének növelése. Az egyik csarnokrészben már sorban állnak a különböző robotkarok, amelyek egyik érdekessége, hogy ezeket pont az ABB gyártotta. Egy másik területen pedig egy Olaszországból érkezett vákuumgép telepítésén dolgoznak a szakemberek. Pap Csaba ma már helyben munkálkodik, ő a technológiai részlegen helyezkedett el.

„Dabason egy nagyon jó csapat van, igazán családias a légkör, és azt kell mondjam, hogy nagyon sokat segítettek a tanulásban. Jó volt ott dolgozni” - mondta Pap Csaba, operátor.

A felújítási munkálatok első fázisa előreláthatólag április közepéig tart, ez az első csarnokra és a főépületre koncentrálódik. Majd hozzálátnak a második csarnokhoz is. A későbbiekben további bővítések is várhatóak a telephelyen. A szomszédos telken pedig egy 24.000 négyzetméternyi raktár kialakítása van folyamatban. A gépi munkák már zajlanak. Ezt a tervek szerint még ebben az évben tető alá hozzák.

Az érdeklődők a nyitott pozíciókról tájékozódhatnak a karrier.wellis.hu/allasajanlatok.php oldalon. A munkavállalók jelentkezését az ozdmunka@wellis.hu e-mail címen várják.


0191_0_t 0191_1_t 0191_2_t 0191_3_t
0191_4_t 0191_5_t 0191_6_t 0191_7_t
0191_8_t 0191_9_t 0191_10_t 0191_11_t
0191_12_t 0191_13_tVissza