Önkormányzati segítség2021. április 1. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10193_0_300.jpgKét hetük van benyújtani a szükséges dokumentumokat azoknak a civil szervezeteknek és sportegyesületeknek, akik részesülni szeretnének az erre a célra elkülönített keretből. Az idei költségvetésből előbbieknek kétmillió forint, míg utóbbiak számára tízmillió forint áll rendelkezésre. A papírokat az érintettek az önkormányzat régi portáján elhelyezett gyűjtődobozba juttathatják el.

2021 februárjában, az idei költségvetés elfogadásával vált biztossá, hogy az önkormányzatnak ebben az esztendőben is lehetősége nyílik a civil szervezetek és a sportegyesületek támogatására. Az egyházak ugyanakkor most nem kaphatnak hozzájárulást. A kérelmek benyújtásának részletei viszont már megjelentek.

„Ózd Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetéséből is különített el civil szervezetek és sportegyesületek számára. Civil szervezeteknek kétmillió forintot, míg sportegyesületeknek tízmillió forintot. Ennyi áll rendelkezésre és felosztásra. Ahhoz, hogy az érintettek ehhez a forráshoz hozzájussanak egy támogatási kérelmet kell benyújtaniuk. Az ehhez szükséges formanyomtatványok már elérhetőek és letölthetőek a városi honlapról, valamint kikérhetőek a Polgármesteri Hivatalból, a Civil Házból és az Ózdi Sport- és Élményközpontból is” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Fontos dolog, hogy csak azok a szervezetek tartoznak a támogathatók körébe, akiknek a székhelye vagy a telephelye Ózdon van. Emellett persze a tevékenységét is a városban kell megvalósítania. Azoknak, akik a tavalyi esztendőben nyújtottak be kérelmet, és ehhez csatoltak például cégkivonatot vagy alapító okiratot, amiben azóta sem történt változás idén ezt már nem kell megtenniük.

„A koronavírus-járvány miatt ebben az esztendőben megváltozott a leadási módja azoknak a dokumentumoknak, amelyek a támogatási kérelmek leadásához szükségesek. Idén a régi épület portájánál elhelyezett gyűjtődobozba helyezhetik el a civil- és sportszervezetek a szükséges papírokat.

Az biztos, hogy minden esztendőben nehéz kérdés, hogy mely szervezetek mekkora összegű támogatást kapjanak. Bár a mostani keret jóval szerényebb, mint a korábbi években, az a fő, hogy a legnehezebb időkben sincsenek magukra hagyva az ózdiak.

Vissza