Külön intézkedések (képgalériával)2021. április 8. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/10205_0_300.jpgSpeciális szabályok szerint temetik el azokat az elhunytakat, akik a koronavírus következtében vesztették életüket. Városunkban az Ózdinvest temetkezési divíziója gondoskodik a végtisztesség megadásáról. Molnár Ákostól megtudtuk, hogy a szállításra is külön intézkedések vonatkoznak. Általánosságban egy búcsúztatón 50 fő vehet részt, míg az ügyintézés során ketten lehetnek jelen.

A korlátozások enyhítése ellenére folyamatosan magas a halálozások száma a koronavírus miatt. Az elhunytak száma a napokban újabb tragikus csúcsot döntött, egy nap leforgása alatt 311-en haltak meg. Városunkat is érinti a megbetegedés, ennek megfelelően az Ózdinvest temetkezési divíziójának is speciális szabályokat kell betartania.

„Az elhunyt szállításakor védőfelszerelésben vannak a kollégák. Maszkban, kesztyűben és védőoverallban szállítják az elhunytakat. Ha az elhunyt covid fertőzés miatt vesztette életét, vagy a fertőzés gyanúja fennáll, akkor dupla anyagba kell szállítani” - mondta Molnár Ákos, az Ózdinvest temetkezési divízióvezetője.  

Emellett folyamatosan fertőtlenítenek. Szintén változtatás, hogy nem lehetséges a nyitott koporsós temetés. A divízióvezetőtől megtudtuk, hogy városunkban a szokásoshoz képest nagyobb a halálozás, ám nem számít kirívóan magasnak.

A temetésekkel kapcsolatos általános szabály, hogy továbbra is létszámkorlátot kell betartani, tehát egyszerre maximum 50 fő vehet részt a búcsúztatón. Ezeken is felhívják a hozzátartozók figyelmét a távolságtartásra és a maszkviselésre.

Fontos szabály továbbá, hogy a temetkezéssel kapcsolatos ügyintézés során is csupán ketten lehetnek jelen az Ózdinvest irodájában. Ezzel kapcsolatban a 06-48/472-006-os központi számon lehet érdeklődni.


0205_0_t 0205_1_t 0205_2_t
Vissza