Szerencsés kimenetel (képgalériával)2021. április 8. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/10208_0_300.jpgÜzemanyag szállító gépjármű ütközött egy személygépkocsival ma reggel Farkaslyuk után. A „nagy kanyarként” is emlegetett útszakaszon Csernely irányába haladt a teherautó, míg az Audi Ózd felé hajtott, amikor az említett részen menet közben súrolták egymást. Az ütközés eredményeként a fehér autó az árokba hajtott. A balesetben sem jelentős anyagi kár, sem személyi sérülés nem történt.

Ottjártunkkor csupán a forgalmat akadályozta rövid ideig a személyautó kimentése. Az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársa helyszínelte az esetet. A katasztrófavédelem mobil laborjának szakembereit is riasztották, ugyanis a veszélyes árut szállító járművek ellenőrzéséhez speciális szakmai ismeretek szükségesek. Bár a tartály teljesen üres volt, azonban belülről nem volt kitisztítva. Az ilyen baleseteket akkor is úgy kell kezelniük, mintha az üzemanyaggal lenne tele.

„Ilyenkor feltételeznünk kell azt, hogy veszélyes anyag kerül a levegőbe, a környezetbe. Ennek megfelelően kell eljárnunk, itt egy bizonyos protokoll előírja azt, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóság által üzemeltetett, úgynevezett katasztrófavédelmi mobil labort a helyszínre kell riasztanunk. Nekik az elsődleges feladatuk nyilván a veszélyes anyag szabadba jutásának, illetve annak mértékének megállapítása. Ebben az esetben tudjuk, hogy nem került veszélyes anyag a szabadba, ilyenkor a hatósági eljárást indítják el, illetve úgynevezett ADR ellenőrzést végeznek a helyszínen” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.


0208_0_t 0208_1_t 0208_2_t 0208_3_t
0208_4_t 0208_5_t 0208_6_t
Vissza