Bővülő kínálat (képgalériával)2021. április 9. (péntek) 19:00 - Városnews/10209_0_300.jpgTöbben már pénteken igyekeznek beszerezni a szükséges termékeket az ózdi piacon, hiszen a kínálat a hétvége előtt is bőséges. Ezeken a napokon pedig a tömeg, és a hosszas sorban állás is elkerülhető. A járványhelyzetben ez sem elhanyagolható szempont. A Vásárcsarnokból ma azoknak sem kellett csalódottan távozniuk, akik kertjüket, vagy erkélyüket szerették volna színes növényekkel díszíteni.

Árvácska, muskátli, büdöske, petúnia és még sok más évelő és egynyári virág közül válogathattak azok, akik ma kilátogattak az ózdi piacra. Az időjárás ugyan még kissé szeszélyes, olykor télies, ám ezek a növények már most is helyet kaphatnak a ház körül, vagy a balkonládákban.

„A kinti kiültethetős virágok. A muskátli és a petúnia. Ezek a leghálásabb virágok és ez a sláger mostanában” - nyilatkozta Mesterné Anita.

A kiültethető virágok közül az árvácska tűri leginkább a hideg, fagyos időjárást. Így ezeket már a napokban is elültethetjük. Áruk alig emelkedett tavalyhoz képest. Endrész Zoltánné férjével érkezett a Városi Piacra. Ők is inkább a pénteki napot részesítik előnyben a vásárláshoz.

„Szoktunk venni friss zöldséget, répát. Tehát leveseknek valót és gyümölcsöt” - emelte ki Endrész Zoltánné.

A Vásárcsarnok melletti húsárusok közül csak kevesen nyitottak ki ma. Ám aki ezekből a termékekből vásárolt volna, így is széles kínálatból válogathatott. Ugyanúgy, ahogy a csarnokban, ahol a gyümölcsök közül az eper, és a görögdinnye is helyet kapott a pultokon.
 
„Zöldségeket, gyümölcsöket vásárolok a gyerekeknek, hogy legyen otthon minden, mert nem jövünk minden nap. Egy héten csak egyszer, és akkor bevásárolok” - fogalmazott Vincze Mónika.

A pultokon megjelent a fejes saláta, és a piros retek is. Az árakról elmondható, hogy nagyjából a tavalyi év azonos időszakának megfelelően alakulnak. Kivétel ez alól a karfiol, amiért most magasabb összeget kell fizetnünk. Az ózdi piacon tésztafélékből is széles a kínálat.

„Káposztás tésztának való, csak ez nem volt jó. Kockát kellett volna vennem” - mondta Garancsi György.

A hideg időjárás nagyban befolyásolja, hogy hány kereskedő települ ki hétvégén az ózdi piacra. Ma a Vásárcsarnok körül kevesen jelentek meg, aminek minden bizonnyal a hideg időjárás az oka. Ennek ellenére szinte minden szükséges árut beszerezhetett az, aki kilátogatott ide.


0209_0_t 0209_1_t 0209_2_t 0209_3_t
0209_4_t 0209_5_t 0209_6_t 0209_7_t
0209_8_t 0209_9_t 0209_10_t 0209_11_t
Vissza