Életet mentettek (képgalériával)2021. április 12. (hétfő) 19:00 - Híreknews/10214_0_300.jpgLezuhant egy nő Upponyban a sziklás hegyoldalon vasárnap délelőtt. A mentőegységek gyors reagálásának köszönhetően sikerült lehozni. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai közel tíz fővel vonultak a helyszínre. Kötélbiztosítással és hordággyal szállították a mentőhelikopterhez. Információink szerint az asszony állapota stabil.

Február harmadikán egy 69 éves serényfalvai asszonynak kellett segítséget nyújtani az Ózdtól mindössze 17 kilométerre fekvő, turisztikai szempontból is népszerű kirándulóhelyen, Upponyban, ugyanis a Kalica-tetőről lefelé jövet kiment a bokája. Most egy valamivel szerencsétlenebb esettel kapcsolatban kérték a mentőegységek közbenjárását. Egy miskolci középkorú nő került bajba, aki információink szerint testvérével és fiával indult kikapcsolódni, azonban eddig tisztázatlan körülmények között 17 métert gurult a sziklás domboldalon lefelé.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra vasárnap délelőtt érkezett a riasztás, a lánglovagok közel tíz fővel vonultak a helyszínre, az úgynevezett egyes szerrel, valamint az erdőtüzes autójukkal.

A helyi tűzoltóparancsnok elmondta, hogy az ilyen esetek elég ritkának számítanak. A helyszínen a területileg illetékes erdészetnek és a mentőszolgálatnak nyújtottak segítséget. Viszonylag hamar megtalálták. A terep adottságai miatt kötélbiztosítással, egy speciálisan kialakított hordágyra hevederezve sikerült a hölgyet a focipályára szállítani a mentőhelikopterhez.

„A mentőszolgálat helyszíni vizsgálata szerint több bordája sérült, illetve végtag sérüléseket szenvedett. A megtalálásakor, illetve amikor a mentőhelikopterbe átszállították a hölgy eszméleténél volt. A kollégáimmal azt közölte a férj, aki szintén a mentőszolgálat munkatársa, hogy az esti órákban stabil volt a hölgy állapota” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az Országos Mentőszolgálat dolgozói egyébként a megyei kórházba szállították az asszonyt további kivizsgálásokra. Ez az eset is azt mutatja, fontos, hogy ha túrázni indulunk, főleg ha egy általunk ismeretlen terepre, legyen nálunk mobiltelefon, amellyel kapcsolatba tudunk lépni a külvilággal. Ugyanis ilyenkor minden perc számít. Most is így sikerült segítséget kérni. Információink szerint az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek a mentésben, illetve az eset körülményeinek felderítésében.


0214_0_t 0214_1_t 0214_2_t 0214_3_t
0214_4_t
Vissza