Újabb csemeték2021. április 12. (hétfő) 19:00 - Városnews/10216_0_300.jpgÚjabb öt fával bővült a Csemetekert az Ózdi Horgásztó partján. Ezzel elültették az idei év első csemetéit a területen található sétányra. Jelenleg mintegy hatvanöt darab fa található itt. Ma négy hárs és egy juhar került a földbe, azaz négy lánynak és egy fiúnak ültettek. A munkálatoknál most is az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói működtek közre.

Az Ózdi Horgásztó partján található Csemetekertet már több éve hozták létre, hogy a helyi újszülötteknek fákat ültethessenek. A területen található sétány évről-évre népszerűbbnek számít a szülők körében. Ma például 2021-ben első alkalommal ültettek, pontosan öt új csemetét.

„Hatvanöt fa van a Csemetekertben a mai öt új ültetéssel együtt. A fiúknak juharfát szoktunk, a lányoknak pedig hársfát. Ma négy hárs és egy juhar került a földbe” - mondta Dobos Eszter, polgármesteri referens.
 
Az ültetésnél most is az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai működtek közre. Ők ásták ki a gödröket, és helyezték bele a csemetéket. Emellett persze előtte minden fa elé elhelyezték a névtáblákat, a szülők és a gyermek nevével, születési dátumával. Ma Boglárka, Nóra, Luca, Nadin és Ramiz kapott fát szüleitől.

„Láttuk a városban, hogy már nagyon sokan ültettek, és mi is mindenféleképpen szerettünk volna egyet a kicsinek, hogy majd később gondoskodjon róla, illetve tudja, hogy neki van itt Ózdon egy kis fája” - nyilatkozta Dulai Réka.

Azok az érdeklődők, akik így szeretnének kedveskedni gyermeküknek, folyamatosan jelentkezhetnek, hiszen ezek az alkalmak rendszeresek a város életében. Minden hónap második hétfőjén tizenkét órától van lehetősége a családoknak fát ültetni. A csemetekert@ozd.hu e-mail címen pedig minden részletet megkapnak ezzel kapcsolatban.

Vissza