Oktatási intézmények (képgalériával)2021. április 19. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/10236_0_300.jpgÚjraindult az élet az óvodákban és az iskolákban. Az intézmények fokozatosan térnek vissza a normál oktatási rendszerre. A legtöbb pedagógus ma már munkába is állt. Azoknak a szülőknek, akik még szeretnék otthon tartani gyermekeiket, egy kérvényt kell kitölteniük.

A márciusi bezárásokat követően ma újra kinyitották kapuikat az óvodák. Az Ózdi Városközponti Óvodák tagintézményeibe körülbelül a gyermekek fele érkezett meg ma reggel. A dolgozók minden óvintézkedést megtettek a járványügyi rendelkezéseknek megfelelően, így a feltételek adottak voltak az újranyitáshoz. A pedagógusok, a szülők, és a gyerekek is nagyon várták már ezt a pillanatot.

„Úgy gondolom, hogy még fognak jönni gyerekek, több gyermekre számítottunk első körben, de ha reményeink szerint megtapasztalják, hogy biztonságos körülmények között tudjuk folytatni az oktató nevelő munkát, akkor még fognak érkezni gyerekek. Természetesen arra is van lehetősége a szülőnek, hogy otthon tartsa gyermekét, ezt a hiányzást ilyenkor igazoltnak tudjuk venni” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.

A gyermekeket reggel egy személy kísérheti be az intézménybe. Az öltözőben egyszerre csak négyen tartózkodhatnak. Az óvodapedagógusok és a technikai személyzet is munkába tudott állni. Több mint egy hónapnyi szünet után ma újra találkozhattak a diákok is a pedagógusokkal. A II. János Pál Katolikus Általános Iskolában is állandó a fertőtlenítés, reggel hőmérsékletet is mérnek. Ha a szülők mégsem szeretnék engedni gyermekeiket az iskolába, akkor ki kell tölteniük egy kérvényt, amelyben le vannak írva a távolmaradás feltételei.

„A legfontosabb tudnivaló, hogy a digitális oktatás az alsó tagozatosoknak megszűnt, a Messenger csoportokat tovább nem működtetjük. A gyerekeknek a hiányzása igazolt, nem kell orvoshoz menni, de a szülőnek kell gondoskodni arról, hogy a tananyag a gyerekhez eljusson. És azzal is számolnia kell, hogy miután ez igazolt hiányzásnak bizonyul, ez összeadódik az előzetes hiányzásokkal. Amennyiben a 250 órát eléri a tanuló hiányzása és nincs elég osztályzata, úgy osztályozó vizsgán kell részt vennie” - hangsúlyozta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az intézményben ma már minden a megszokott rendben zajlott. A tantárgyakat órarend szerint megtartották. Ebédeltetés is van, valamint délután a napközis foglalkozásokon is részt vettek a tanulók. Várhatóan május 10-én már az általános iskolák felső tagozatosai, és a középiskolás diákok is újra a padsorokban ülhetnek.


0236_0_t 0236_1_t 0236_2_t 0236_3_t
0236_4_t 0236_5_t
Vissza