Új tanév (képgalériával)2021. április 22. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/10246_0_300.jpgKözel négyszáz elsős kezdheti meg szeptembertől a tanévet városunk általános iskoláiban. A beiratkozás már lezajlott, amely a veszélyhelyzetre való tekintettel elsősorban online valósult meg. Az oktatás zavartalanul folyik az intézményekben. Az Apáczai Csere János Általános Iskolában felújítások is történtek, az Újváros Téri Általános Iskolában ma a Föld Napjával foglalatoskodtak.

Már a legkisebbek is beiratkozhattak a 2021/2022-es tanévre. Április 15-16-án adhatták be a szülők a jelentkezéseket a kiválasztott intézményekbe, de ezek az számok még a nyár folyamán is változhatnak.

„A rendelkezésre álló adatok alapján a Kazincbarcikai Tankerületi Központ fenntartásában lévő általános iskolák első évfolyamán 1859 gyermek beiratkozását várjuk. Ebből az ózdi iskoláinkban 396 fő realizálódhat” - mondta Markovicsné Demeter Edina, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója.

Az ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában is folyik az oktatás, az előírt fertőtlenítések mellett. A tankerületi központ segítségével négy nagyobb tanteremet újítottak fel, korszerű bútorokra is szert tettek. A tanári szoba is új köntöst kapott, így a pedagógusokat is új felszerelések várták. A beiratkozással kapcsolatban minden rendben zajlott.

„A veszélyhelyzetre való tekintettel elsősorban az online beiratkozási lehetőséget részesítette mindenki előnyben, és ezt szorgalmaztuk a leendő elsőseink szülei felé, amelyben nagy számban, körülbelül, ha jól tudom 60 százalékos arányban éltek is. Így történt meg a beiratkozás. Természetesen azoknak a szülőknek, akiknek segítségre volt szükségük, kérhették az intézmény, vagy a tankerület segítségét, amelyet meg is kaptak, és így személyesen is volt rá lehetőség. Természetesen itt is betartva a megfelelő higiéniai előírásokat” - emelte ki Pénzesné Barta Krisztina, az Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

A fenntarthatóság kiemelt fontossággal bír az intézményben. A pedagógusok különböző foglakozásokat tartanak a gyerekeknek, így gondoskodnak arról, hogy ezzel a témával jobban megismerkedjenek. Az Újváros Téri Általános Iskolában is hasonló a helyzet, a beiratkozásnál itt is főként az online formát részesítették előnyben. A Föld Napja alkalmából egy videót készítettek.

„Mindig vannak az ünnepségeknek, megemlékezéseknek felelősei. Most egy felsős nevelő, és ő készített kis összeállítást, amit szintén a KRÉTÁN keresztül gyerekekkel felvettek, összevágtak, képek, és zene is megy alatta, és ezt kiküldte minden gyereknek, otthon meg lehet nézni. Akik itt vannak megnézték egy osztályon belül és beszélgettek ennek jelentőségéről” - nyilatkozta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola intézményvezetője.

A gyermekek létszáma folyamatosan változik az intézményben. Itt az összes pedagógus munkába tudott állni, mindenki egészséges, és tanít. Amit csak tudnak, kint a szabadban tartanak meg. Folyamatos a fertőtlenítés és a takarítás, így biztonságosan zajlik a tanítás.


0246_0_t 0246_1_t 0246_2_t 0246_3_t
Vissza