Óvodai beiratkozás2021. április 22. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/10248_0_300.jpgMájus elején lehet beiratkozni az óvodákba. Ezt a járványügyi helyzet miatt az idei évben, a hagyományos személyes jelentkezésen kívül a gondviselők elektronikus úton is intézhetik május 5-től 7-éig. Az új beiratkozási lapokon egyébként mostantól a szülők három óvodát is megjelölhetnek a jelentkezési sorrend tekintetében.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a következő nevelési évtől, azaz szeptember 1-től nagymértékben átalakul városunkban az óvodai rendszer. Ennek értelmében hamarosan egy intézménybe egyesülnek a helyi óvodák. Ez azonban nem érinti a beiratkozások menetét.

„A beiratkozás tekintetében inkább a veszélyhelyzetnek köszönhetően van változás. Ugye a hároméves korukat elérő gyermekek, akik 2021. augusztus 31. napjáig betöltik a harmadik életévüket, azoknak idén május 5., 6. illetve 7-én menni kell majd beiratkozásra” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A hagyományos beiratkozás most is személyesen történik, a gyermek és a szülő személyi azonosítójával és lakcímkártyájával. A veszélyhelyzet miatt azonban a gondviselő elektronikus úton is intézheti. A beiratkozási lap pedig megtalálható az óvodákban, a városi honlapon, illetve a védőnői hálózatnál is. A kitöltött papírok pedig személyesen adhatóak a választott óvodában, postán vagy akár e-mailben is.

Az új beiratkozási lapokon egyébként mostantól a szülők három óvodát is megjelölhetnek a jelentkezési sorrend tekintetében. Az óvodai hálózat arra törekszik, hogy mindenki az elsődleges intézménybe kerüljön.

Hasonlóan a pedagógia más területeihez egyébként ezt a szegmenst is nagymértékben sújtja az elöregedés. Ennek megfelelően jelenleg is több nyitott óvodapedagógusi állás van, amelyekre folyamatosan lehet jelentkezni. A hirdetés szerint teljes munkaidős, határozatlan idejű, közalkalmazotti jogviszonnyal keresnek kollégákat a helyi intézményekbe.

Vissza