Sikeresen szerepeltek (képgalériával)2021. április 23. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/10252_0_300.jpgTöbb esemény is zajlott a hét folyamán a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Szerdán az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgák országos döntőjén vehettek részt a fiatalok. Ma pedig a Zsebpénzügyes, továbbá a BankCode elnevezésű versenyeket szervezték meg az intézményben. Előbbi döntője hétfőn lesz, amely egy prezentáció bemutatásával zárul majd.

Irodai titkári ismeretekből, logisztikából és közgazdasági ismeretekből összesen tizenegy SZIKSZI-s diák jutott be az országos döntőbe szerdán. Az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgák nevű versenyt a Miskolci Szakképzési Centrum szervezte. A versenynek szóbeli része is lett volna, ám a járványhelyzet miatt idén ez elmaradt. A döntők sora azonban ezzel még nem zárult le, hiszen ma további két versenyen is összemérhették tudásukat a fiatalok.

„A mai napon kerül megrendezésre a Zsebpénzügyes, országos pénzügyi-gazdasági versenynek a döntője. Ezen a versenyen már többször is indultunk, és már korábban is sikerült döntőbe kerülnünk. A mai egy kicsit különleges lesz, ugyanis most nem élő helyszíni verseny, hanem online formában kerül majd lebonyolításra” - mondta Koós Richárd, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium közgazdász tanára.

A versenyzők először egy workshopon vettek részt, ahol különböző tájékoztatókat kaptak, és felkészítők is segítették munkájukat. Tavaly pedig az intézmény különdíjban is részesült, hiszen országos szinten innen neveztek legtöbben. Most két csapat indult a megmérettetésen. A három-három fős csoportok egyikének tagja Révész Patrícia végzős diák, aki távolabbi terveiről is beszélt.

„Először szeretnék maradni egy évet itt az iskolánkban a szakmán. Utána pedig majd meglátom, hogy mit hoz a jövő” - nyilatkozta Révész Patrícia, a SZIKSZI diákja.

A felkészülést a járványhelyzet nagyban befolyásolta. Így az hosszú hetekig elhúzódott. Patrícia egyik csapattársa Bartók Boglárka volt, aki a Miskolci Egyetem pénzügy és számvitel szakára jelentkezett.

„Tavaly ezen a versenyen nem indultunk. Idén próbáltuk ki először. A felkészülés itt is hónapokkal ezelőtt már jelen volt. Már januárban elkezdtük az elő versenyekre a készülést. Itt is a feladatot megkaptuk már körülbelül két hete. Azóta folyamatosan készülünk a mai döntőre” - fogalmazott Bartók Boglárka, a SZIKSZI diákja.

A csapat tagjai Bartók Boglárka, Kovács Alexandra és Révész Patrícia a ma délutáni BankCode nevű tanulmányi versenyen is részt vettek. Erre egy prezentációval készültek. Ezen héten azonban még nem ért véget a sorozat. Hiszen a Zsebpénzügyes verseny is egy prezentációs résszel folytatódik hétfőn.

„Ez a verseny úgy zajlik, hogy a mai nap megkapják a feladataikat a csapattagok. Ezt kidolgozzák a mentorok segítségével. Nyilván egy munkás hétvége vár rájuk. Hétfőn pedig egy nagyon modern, XXI. századi megoldással, egy holografikus kivetítéssel fogják el streamelni Budapestre a zsűri elé a prezentációjukat” - emelte ki Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A lebonyolításnak több technikai feltétele is van. Így a hétfői esemény komoly előkészületeket igényel. Annak érdekében, hogy a verseny sikeresen záruljon, a fővárosból egy forgatócsoport is érkezik az intézménybe, akik a holografikus kivetítést tudják majd biztosítani.


0252_0_t 0252_1_t 0252_2_t 0252_3_t
Vissza