Sikeres diákok (képgalériával)2021. április 27. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/10266_0_300.jpgTanulmányi vetélkedőn értek el szép helyezést a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulói. A Zsebpénzügyes elnevezésű pénzügyi-gazdasági tanulmányi vetélkedőn nem először vettek részt az intézmény diákjai. A SZIKSZI egyik csapata második, míg a másik negyedik helyezést ért el az idei megmérettetésen. Emellett az iskola egy különdíjban is részesült.

A Zsebpénzügyes elnevezésű pénzügyi-gazdasági tanulmányi vetélkedőt először 2017-ben rendezték meg. A versenyre az ország középiskolásainak lehetett jelentkeznie. A cél, hogy bővítsék a diákok ismereteit, és terjesszék a tudatos gondolkodást ezen a téren. A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium nem először indított csapatokat a megmérettetésre, többször értek már el szép helyezéseket és nyertek különdíjakat. Idén pedig a legjobb nyolc közé is bekerültek.
 
„Nagyon büszke vagyok a két csapatunkra, hiszen több mint 900 induló csapat közül a nyolc csapatot reprezentáló élő döntőbe két SZIKSZI-s csapat is bejutott. Ez több körön keresztül zajlott, a selejtező és a középdöntő tulajdonképpen, amelyek online és projektmunkán alapulnak. A döntőt először személyes jelenlétire tervezték, de a járványhelyzet ezt felülírta, úgyhogy most egy ilyen hibrid megoldással egy operatőr csapat érkezett az iskolába, és ezt közvetítik az élő adását Budapestre, ahol a zsűri egy ledfalon keresztül élő nagyságban tudja megtekinteni őket” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A döntőre a diákoknak egy prezentációval kellett készülniük, ahol egy részletes gazdasági tervet készítettek egy vállalkozásról. A tanulók szerint ez sok munkával és számítással járt, azonban megérte a fáradozást.

„Nagyon sokat tanulhattunk belőle, hiszen megtanulhatjuk, hogy hogyan gazdálkodjunk a pénzünkkel” - emelte ki Kovács Alexandra, a Pilóta Kekszek csapattagja.

„Be kellett tekintenünk az ingatlanárakba, a befektetésekbe. Felsoroltunk nagyon sok befektetési opciót, azonban emiatt ezeknek utána is kellett nézni” - nyilatkozta Milasán Kristóf, a VállalKozsók csapattagja.

A SZIKSZI-sek az idei vetélkedőn is szép eredményekkel végeztek. A fiúk csapata, azaz a VállalKozsók a negyedik, míg a lányoké, a Pilóta Kekszek a második helyet érte el. Az intézmény indulóinak köszönhetően az iskola emellett egy különdíjat is nyert, amely által 15 laptoppal és egy 3D nyomtatóval gazdagodtak.


0266_0_t 0266_1_t 0266_2_tVissza