Virtuális utazás (képgalériával)2021. április 28. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/10270_0_300.jpgElső helyezést ért el az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikumának ötfős csapata a Határtalanul programokban. A GINOP 6.2.3. számú pályázat segítségével a fiatalok januártól március végéig virtuális utazásokat tehettek. A projektben összesen kilenc iskola vett részt, köztük négy határon túli intézmény is a versenytársak közt szerepelt. A megmérettetésen egyéni sikerek is születtek. Az elismeréseket ma délelőtt vehették át a tanulók.

Rövid megnyitó után fogadhatták a gratulációkat a diákok az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikumában ma délelőtt. A Határtalanul programok ötfős csapatának tagjai ezen kívül további jutalmakban is részesültek. Így többek között egy-egy okosórát, pendrive-ot, kulcstartót is átvehettek sikeres szereplésükért. A pályázat 2018-ban indult útjára.

„A Határtalanul programokban a gyerekek a határon túli magyarság meglátogatására kapnak lehetőséget. Most egy GINOP 6.2.3. című nagy pályázatban a mobilitás részben a gyerekeknek utazniuk kellett volna. A helyzet azt tette lehetővé, hogy csak virtuálisan tehették meg az utazásokat” - mondta Szabó Éva, a Scool-túra Utazási Iroda szakmai vezetője.

Az Ózdi Szakképzési Centrum öt intézménye vett részt a pályázaton. Továbbá a határokon túlról is jelentkeztek. Így a projekthez Beregszászból, Zentáról, Déváról és Komáromból is csatlakoztak fiatalok. Összesen mintegy ötven diák mérhette össze tudását. A virtuális utazások ez év januárjában indultak el, és március végével zárultak.

„Hasonló versenyben már részt vettem, illetve volt szerencsém a Scool-túra által utazásban is részt vennem. Akkor még nem állt fent a vírushelyzet, és ténylegesen is részt vehettem az utazásokon. Különféle látnivalókat tekinthettem meg, sok mindent tanulhattunk” - emelte ki Barna Balázs, az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum diákja.

Az ötfős csapat további tagjai Farkas Róbert és Pauler Levente, akik a 11. évfolyam diákjai. A résztvevők között volt még Farkas Gábor és Pólik Péter is. Ők a kilencedik évfolyam tanulói. Felkészítőjük Molnár Dávid, az intézmény pedagógusa a program részleteiről beszélt.

„Hétről hétre változatos feladatokat kaptak. Meeten keresztül történtek a foglalkozások. Élőben az idegenvezetők kérdéseire válaszoltak, míg délutánonként egy úgynevezett virtuális szabadulószobákból juthattak ki, ha válaszoltak a feltett kérdésekre. Ezeket időre vissza kellett küldeni” - nyilatkozta Molnár Dávid, az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum pedagógusa.

A három hónapig tartó program során a fiatalok egy bemutatkozó filmet készítettek. Az iskolák között pedig egy vetélkedőt is lebonyolítottak, amelyen az ózdi fiatalok  sikeresen szerepeltek. Az eseménysorozatnak azonban további állomásai is voltak, és egyéni megmérettetésekre is volt lehetőség. Ennek alapján Barna Balázs első, Farkas Gábor pedig negyedik helyezést ért el. Ők fődíjként egy-egy tabletet is hazavihettek. A csapat további három tagjával idén egy balatoni nyaraláson is részt vesznek majd.


0270_0_t 0270_1_t 0270_2_t 0270_3_t
0270_4_t 0270_5_t 0270_6_t 0270_7_t
0270_8_t 0270_9_tVissza