Szavazz a zebrára!2021. április 30. (péntek) 19:00 - Városnews/10275_0_300.jpgÓzdi gyalogátkelőhelyre is lehet szavazni a Generali alapítványának internetes felületén. A biztosítótársaság „Keressük az ország legveszélyesebb zebráját!” címmel tett közzé felhívást a közelmúltban, amelyre 137 javaslat érkezett be, 102 darab különböző helyszínt érintve. Köztük az egyik Munkás úti zebra is felkerült a listára, voksolni május 10-ig lehet.

Itt egyébként tavaly október végén halálos gázolás történt. A sofőr nem észlelte az áthaladó gyalogost és elütötte. Életét már nem tudták megmenteni. A SafeCross okoszebra a jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételére szolgáló rendszer, ami mozgásirány-érzékelő szenzorokkal, kamerákkal és útburkolatba helyezett aktív LED prizmákkal látja el a feladatát. A fényforrások csak akkor villognak és figyelmeztetik az autósokat, ha a járókelő közelít vagy áthalad rajta. Az elmúlt évben városunk elnyert egy szintén a Generali Biztosító által kiírt pályázatot. Ennek értelmében május 31-ig a Bolyki főúton, a festékbolthoz legközelebb eső zebrát alakítják át hasonló módon. A beruházás összegét, ami majdnem hárommillió forint, fele-fele arányban finanszírozza az alapítvány és az önkormányzat.

„Ehhez kapcsolódóan már fizikai munkavégzés is történt. Az Émász megrendelésünkre elkészítette a hálózati csatlakozás tervét. Az önkormányzat a csatlakozószekrényt a helyszínre elhelyezte, és jelenleg folyamatban van a villamos energiának a szekrénnyel történő összeköttetése. Amint ez megvalósul, a kivitelező ígérete szerint két héten belül az okos zebrához szükséges szerkezetet a helyszínen fel fogja szerelni. Reményeink szerint ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Ózdon a zebrák biztonságosabbak legyenek” - nyilatkozta Kriston György, a Településfejlesztési Osztály osztályvezetője.

Szavazás: orszagzebraja.solarway.hu

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza