Anyák napja (képgalériával)2021. április 30. (péntek) 19:00 - Városnews/10278_0_300.jpgAz édesanyákat köszöntötték az ózdi idősotthonokban. Anyák napja alkalmából Janiczak Dávid polgármester, Farkas Péter Barnabás alpolgármester és Angyal Béla területi képviselő kereste fel az intézményeket. A gondozottaknak süteménnyel és egy szál virággal kedveskedtek. Ezzel próbáltak mosolyt csalni az arcukra ebben a nehéz időszakban.

Egy tálca süteménnyel, valamint virágokkal érkeztek ma vendégek az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szent István úti egységébe. Janiczak Dávid polgármester, Farkas Péter Barnabás alpolgármester, valamint Angyal Béla területi képviselő anyák napja alkalmából köszöntötte az intézményben élő gondozottakat.

„Anyák napja alkalmából az idősotthonokba egy kis virágot, egy kis süteményt viszünk képviselőtársaimmal. Így igyekszünk a bent élő hölgyeknek örömet szerezni, bízom benne, hogy ez egy üde színfolt lehet a napjukban, hiszen nagyon régóta bezárva és ingerektől elzárva élnek. Abban is bízom, hogy ez hamarosan változik, és több találkozásra lesz lehetőségünk” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az idősek nagy örömmel és szeretettel fogadták a kedveskedést. Az utóbbi hónapok számukra is nagy nehézséget jelentettek, hiszen nem tudták személyesen tartani a kapcsolatot hozzátartozóikkal, ismerőseikkel. A járványhelyzet természetesen számos korlátozással és szigorítással járt a bentlakásos intézményeket tekintve.

„Nagyon nagy szeretettel fogadták a gondozottjaink. Nagyon szeretik az édességet, ezt be kell vallanom. Mindig, amikor kapunk hasonló adományt, nagy örömmel fogadják. Főleg így, anyák napja alkalmával. Eddig a hozzátartozók nem tudták őket köszönteni, de szerintem ezután már lesz rá lehetőség, hogy ők is, személy szerint fel tudják köszönteni” - nyilatkozta Nagy Viktória, az ÓTSZEGYII Szent István úti egységének intézményvezető ápolója.

Ezt követően a Szabolcs közi, majd a Bulcsú úti intézményegységbe is ellátogattak a városvezetők, így az ÓTSZEGYII-hez tartozó valamennyi idősotthon gondozottjai kaptak egy szál szegfűt és egy-egy szelet süteményt. Volt, ahol külön kis műsorral várták a vendégeket. Az intézményekben egyébként évről évre megemlékeznek a jeles napokról, így az anyák napjáról is, bár ezeket a rendezvényeket a vírus miatt az utóbbi időben csak zárt körben tudták megtartani.


0278_0_t 0278_1_t 0278_2_t 0278_3_t
0278_4_t 0278_5_t 0278_6_t 0278_7_t
0278_8_t 0278_9_t 0278_10_t 0278_11_t
0278_12_t 0278_13_t
Vissza