Borsodi derbi (képgalériával)2021. május 4. (kedd) 19:00 - Sportnews/10284_0_300.jpgElső győzelmét aratta a bajnoki szezonban a Lóci DSE. Barta Zsolt ezúttal már a később igazolt játékosokra is számíthatott, így komplett csapatot tudott a pályára küldeni. Ez a játék képén is meglátszott. A mieink ugyanis végig magabiztosan kézilabdáztak, a végére pedig megnyugtató különbséget is sikerült kialakítani.

Borsodi rangadót rendeztek a női kézilabda NB2 északkeleti csoportjában. A Lóci DSE ugyanis a Kazincbarcikát fogadta a 19. fordulóban, azzal a nem titkolt céllal, hogy megszerezzék első szezonbeli győzelmüket. Magabiztosan kezdtek Barta Zsolt tanítványai, az edző pedig azokra a játékosokra is számíthatott, akiket később igazolt a klub. Az első félidő végén egygólos hazai vezetéssel fordultak a felek. A folytatásban sikerült növelni a különbséget, ötgólos győzelmet aratott a Lóci. Végeredmény: Lóci DSE – Kazincbarcikai KSE 27-22. Barta Zsolt elégedetten értékelte a látottakat.

„Most komplett csapattal tudtunk felállni. Ez már a tavaszi forduló volt, és az a négy játékosunk, akit később igazoltunk, itt volt. Teljesen más volt a mérkőzés képe, akár támadásban, akár védekezésben. Végig irányítottuk a mérkőzést, és ha eredményre nézzük, akkor nem biztosan, de egyébként azt gondolom, magabiztosan nyertük meg ezt a borsod megyei rangadót” - mondta Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A vendégek trénere kissé csalódott volt a lefújás után. Ugyanakkor elmondta, csapatuk számára lényegében tét nélküli volt már ez a meccs, ami a bajnoki pozíciókat illeti. Az idényt a többi csapat hátralévő meccseinek eredményétől függetlenül hetedikként zárják.

„Nem voltunk túl élesek, ezt tudom mondani erre a mérkőzésre. Kicsit rányomta a bélyegét a lányoknál, hogy nekünk ez volt az utolsó meccs. Se lejjebb, se feljebb nem tudtunk volna kerülni. Az Ózd jobban akarta, gratulálok nekik, mert az döntött. Ők jobban akarták, mi sokat hibáztunk” - nyilatkozta Szilágyi Szabolcs, a Kazincbarcikai KSE edzője.

A mieink tizenkét vereség után első győzelmüket aratták az NB2 idei szezonjában. Három találkozó van még hátra számukra, ezeken a cél legalább négy bajnoki pont megszerzése. A következő fordulóban, most szombaton a listavezető Füzesabony otthonába látogatnak.


0284_0_t 0284_1_t 0284_2_t 0284_3_t
Vissza