Közös erővel (képgalériával)2021. május 5. (szerda) 19:00 - Városnews/10289_0_300.jpgMurvával teszik járhatóvá a Bem út egy szakaszát. Ez a gimnázium közelében elhelyezkedő társasházak mögötti területet érinti. A mintegy 160 méteres szakasz részben önkormányzati, részben magántulajdonban van. A megvalósulás az itt élő tulajdonosoknak, és a terület önkormányzati képviselőjének köszönhető. A kivitelezést az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói végzik.

Teherautó szórta le a murvát a Bem úti garázssorok közötti területre, majd a munkagépek az agyagos zúzott követ terítették el. Ezt követően gépi, illetve kézi erővel töltik fel az utat, majd mindezt hengerléssel tömörítik és teszik járhatóvá. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói által végzett munkálatok azonban nemcsak ezt a szakaszt, hanem magántulajdonban lévő részeket is érintenek. Így összesen mintegy százhatvan méteren tevékenykedtek az ÓVI szakemberei.

„A Bem út 16-ig a bekötő út nagyon rossz állapotban volt. Se mentő, se tűzoltó kocsi ide nem tudott bejönni. A lakók is alig tudtak itt járni. Eső után mindig nagy volt a sár. Ezért kerestük meg dr. Csuzda Gábor képviselő urat” - mondta Bertalan Sándorné, az 1. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke.

Az előmunkálatokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói már a múlt hét folyamán megkezdték. Ennek során a laza részeket eltávolították, a talajt pedig egyenletessé alakították, így alapozva meg az útszakaszt. A lakók, illetve a terület képviselője összesen több mint háromszázezer forintnyi összeggel járultak hozzá a beruházáshoz.

„Régi igénye volt a Bem utca 16-os, 18-as és 20-as számú társasházakban élőknek, hogy normális úton tudják megközelíteni a lakóházukat. Úgyhogy képviselői keretem terhére és lakossági összefogásból közösen valósítjuk meg ezt a beruházást. Ennek a százhatvan méteres útszakasznak a murvával való feltöltése zajlik éppen. Remélhetőleg ez pár évre megoldja az itt élők eljutását a lakóingatlanokhoz” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az út minőségén kívül probléma volt még az is, hogy a garázssorok lejtős domboldalon futnak. Így csapadékos idő esetén a víz az alsó részeken lévő gépkocsitárolók közelében megállt, ami a járhatóságot tovább rontotta. A napokban mintegy harminc tonnányi murvát dolgoznak be. A probléma tehát egy időre megoldódik. A munkálatokat várhatóan már a héten befejezik.


0289_0_t 0289_1_t 0289_2_t 0289_3_t
0289_4_t 0289_5_t 0289_6_t 0289_7_t
0289_8_t
Vissza