Rövidebb szezon (képgalériával)2021. május 7. (péntek) 19:00 - Városnews/10297_0_300.jpgLeállítja a fűtésszolgáltatást hétfőn az Ózdi Távhő Kft. Ezzel egy időben újra megnyitja kapuit a vállalat Zrínyi úton található ügyfélszolgálati irodája. Tavaly november negyedikétől nem volt lehetőség személyes ügyintézésre. A járványügyi szabályokat viszont ezután is be kell tartani az oda betérőknek. Halász Sándor ügyvezető a fűtési szezonra vonatkozó statisztikákról is beszélt.

Az időjárás jelentés szerint felmelegedésre lehet számítani a következő időszakban, bár jövő hét közepén még jön egy hidegfront, de ez már nem befolyásolja a leállítást. A felhasználók kérhetik a szolgáltatást továbbra is, a közös képviselőknek kell jelezni az igényt. Az írásos dokumentumot be lehet nyújtani postán, telefaxon vagy akár e-mailben is. Halász Sándor úgy gondolja, hogy nem sokan fognak élni ezzel a lehetőséggel. A fűtési szezonra vonatkozó statisztika is elkészült. Kiderült, hogy a tavalyi rekordévben tapasztaltnál most kevesebb volt a fűtési napok száma.

„227 napot fogunk fűteni, tavaly 239 napot fűtöttünk, az rekord volt, ugyanis a fűtési időszak az 242 nap. Tavaly majdnem teljesen kihasználtuk ezt a szeptember 15-től május 15-ig tartó fűtési időszakot. Most azért tizenkét nappal kevesebbet fűtöttünk, igaz fél fokkal hidegebb volt, mint tavaly. A hőfelhasználáson ez annyira nem látszik, mert körülbelül négyezer gigajoule-lal több hő fogyott, tehát nem hiszem, hogy olyan sokkal többet kell majd ráfizetni a lakosságnak. Szinte ugyanannyit fognak fizetni, mint tavaly” - mondta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.

A távhő munkatársai minden évben végeznek karbantartásokat a rendszeren. Ennek ellenére is előfordulnak meghibásodások, tavaly a Vasvár úton volt egy kritikusabb probléma, amikor a régi reumánál a gerincvezeték olyan helyen lyukadt ki, amelyhez nem tudtak hozzáférni, ezért új nyomvonalat kellett kiépíteniük. A dolgozókat sem kímélte a vírus, azonban elmondható, hogy ez csak kismértékben befolyásolta a vállalat működést. Tizenketten betegedtek meg, harmincketten pedig már be is vannak oltva. A fűtőerőműben egész idő alatt fel voltak készülve arra, hogy bentlakással kell üzemeltetniük a rendszert, de erre végül nem volt szükség.

Most még zárt ajtók fogadják az ide érkezőket, de május tizedikétől az ügyfélszolgálat is megnyitja kapuit. Persze a járványügyi intézkedéseket be kell tartani, így a maszk és a kézfertőtlenítő használata is kötelező, valamint egyszerre csak két fő tartózkodhat a helyiségben.

A járványhelyzet miatt egyébként tavaly november negyedikén zártak be. Az ügyfélszolgálat nyitvatartása nem változott a már megszokottakhoz képest, azonban egy ideig csütörtökön déltől délután három óráig várják a fogyasztókat.


0297_0_t 0297_1_t 0297_2_t 0297_3_t
0297_4_t 0297_5_t
Vissza