Miniszteri látogatás (képgalériával)2021. május 7. (péntek) 19:00 - Városnews/10300_0_300.jpgÓzd jövőképéről, a tervezett fejlesztésekről és az esetleges kormányzati segítségnyújtásról is szó esett azokon a mai egyeztetéseken, amelyek a Miniszterelnökséget vezető miniszter részvételével zajlottak. Gulyás Gergely találkozott Riz Gábor országgyűlési képviselővel és Janiczak Dávid polgármesterrel is. Látogatása során járt az Ózdi Acélművek és a Wellis közötti területen, valamint a Digitális Erőműben.

Az Ózdi Acélművek és a Wellis közötti területen indult a Miniszterelnökséget vezető miniszter ózdi programja. Gulyás Gergelynek itt a térség országgyűlési képviselője vázolta fel a fejlesztési elképzeléseket. Riz Gábor egyebek mellett a megnövekvő kamionforgalom miatt szükséges infrastrukturális fejlesztésről beszélt. A miniszter útja innen a Digitális Erőműbe vezetett, ahol Riz Gábor mellett Héjj Dávid miniszterelnöki biztos, valamint Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnökének társaságában Janiczak Dávidot is fogadta. A polgármester eredményesnek értékelte a rövid egyeztetést.

„Elegendő volt az idő arra, hogy miniszter urat részletesen tájékoztassam arról, mik azok a főbb mérföldkövek, amelyeket a város fejlesztése szempontjából meg kell tenni. Így említettem egy nagyobb, ezer-kétezer fős munkahely városba csábítását és ennek támogatását, az infrastruktúra javítását mind Miskolc, mind Budapest irányába. Említettem az előttünk álló európai uniós támogatási ciklusokon való projektjeink szereplését is. Kértem, hogy minél nagyobb lehetősége legyen Ózd városnak a fejlesztések tekintetében” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármester emellett megköszönte Gulyás Gergely eddigi segítségét is. Azt mondja, most is biztatóan reagált, és informálisan a kormány támogatásáról biztosította. Nemcsak a város, hanem a térség is nehéz helyzetbe került a két nagyvállalat bezárásával. Ezek kiváltását is kiemelt feladatnak tartja a kormány, valamint további cél egyéb befektetések támogatása is.

„Az Ipari Parkban jártunk, ott szerintem nagyon nagy beruházások, fejlesztések előtt állunk. Az több száz család számára munkahelyet és megélhetést fog jelenteni. Itt az intézmény bővítésével kapcsolatosan is vannak olyan fejlesztési tervek, amelyek mindenképpen támogatásra érdemesek. Az útépítések pedig azt kell, hogy elősegítsék, hogy Ózdról Miskolc megközelítése az lényegesen gyorsabb legyen, mint ahogyan az manapság van. Szerintem ezek a következő években megvalósuló beruházások lehetnek, a munkahelyteremtés pedig egy azonnali feladat. Azt tudjuk ígérni, hogy a kormány itt is beváltja, amit országosan is mondtunk, hogy ahány munkahely megszűnik, annyit tudunk újrateremteni” - nyilatkozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A miniszter a Digitális Erőművet és a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot is körbejárta. Az egyes helyszíneken pedig ki is próbálta az attrakciókat. A mai nap legfontosabb célja azonban mégiscsak a városunk jövőjével kapcsolatos egyeztetés volt.

„Miniszter urat tájékoztattuk arról, hogy milyen gazdasági csomagot szeretne a térség megvalósítani. Pontosan azért, mert a foglalkoztatás bővítése, a foglalkoztatottak stabilitása, élethelyzetének javítása és a családok biztonságérzetének növelése az egyik legfontosabb célunk. Emellett olyan kis és középvállalkozásokat igyekszünk a jövőben megszólítani, akikről részben már tudnak az ózdiak, részben pedig további érdeklődőként azokat az ipari területeket fogják majd hasznosítani, ami az Ózdi Acélművek, illetve a salakfeldolgozó területe” - emelte ki Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Gulyás Gergely mintegy háromórás ózdi látogatásának zárásaként a térség több polgármesterével is tárgyalóasztalhoz ült, és egyeztetett a jövőbeni tervekről.


0300_0_t 0300_1_t 0300_2_t 0300_3_t
0300_4_t 0300_5_t 0300_6_t 0300_7_t
0300_8_t 0300_9_t 0300_10_t 0300_11_t
0300_12_t 0300_13_t 0300_14_t 0300_15_t
0300_16_t 0300_17_t 0300_18_t 0300_19_t
0300_20_t
Vissza