Bővülő Csemetekert2021. május 10. (hétfő) 19:00 - Városnews/10304_0_300.jpgÚjabb hét fával bővült a Csemetekert az Ózdi Horgásztó partján. Ezekkel együtt már 75 darab van a területen található sétányon. A kezdeményezés olyannyira népszerű a szülők körében, hogy hamarosan új helyet kell keresni az ültetésekhez. Ma négy hárs és három juhar került a földbe, azaz négy lánynak és három fiúnak ültettek. A munkálatoknál most is az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói működtek közre.

Az Ózdi Horgásztó partján található Csemetekertet évekkel ezelőtt hozták létre, hogy a helyi újszülötteknek fákat ültethessenek. A területen található sétány évről évre népszerűbbnek számít a szülők körében. Olyannyira, hogy már keresik az új helyet a további fáknak, hiszen kezd elfogyni a beültethető terület. Jelenleg 75 darab csemete van a földben.

„Hét fát ültettünk el a mai napon. Négyet kislányoknak és hármat fiúknak. Voltak testvérek is az ültetők között, illetve olyan is, akinek meglepetést okozott, hogy kapott egy fát a Csemetekertben” - mondta Fábián-Dobos Eszter, polgármesteri referens.

Az ültetésnél most is az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai működtek közre. Ők ásták ki a gödröket, és helyezték azokba a csemetéket. Azok elé pedig elhelyezték a névtáblákat, a szülők és a gyermek nevével, születési dátumával.

„Gyakran sétálunk itt a gyerekkel, mivel nagyon szép a környezet, illetve ez egy példa értékű dolog, ami itt van, és nekünk is megtetszett, úgyhogy ültettünk a kislányunknak egy fát” - nyilatkozta Szilágyi Alex.

„Sokat járunk ki ide a tóhoz, úgyhogy mi is szerettünk volna a picinknek egy fát, hogyha ide sétálunk, akkor minden alkalommal tudjunk benne gyönyörködni, és akkor majd látjuk neki is a növekedését, ahogy a picinek” - fogalmazott Juhász-Teremy Vivien.

Azok az érdeklődők, akik így szeretnének kedveskedni gyermeküknek, folyamatosan jelentkezhetnek, hiszen ezek az alkalmak rendszeresnek számítanak. Minden hónap második hétfőjén tizenkét órától van lehetőségük a családoknak fát ültetni. A csemetekert@ozd.hu e-mail címen pedig minden részletet megkapnak ezzel kapcsolatban.

Vissza