Új eszközök (képgalériával)2021. május 12. (szerda) 19:00 - Városnews/10312_0_300.jpgÚj gépekkel bővült az Ózdi Városüzemeltető Intézmény eszközparkja. Az elmúlt időszakban árokásót, fűnyíró traktorokat, és egy úthengert is sikerült beszerezniük. Utóbbin kívül valamennyi gépet uniós forrásból vásároltak, azonban az önkormányzat is igyekszik folyamatosan támogatást biztosítani.

Különféle munkagépek sorakoztak ma délután az Ózdi Városüzemeltető Intézmény udvarán. A most beszerzett eszközök nagyban segítik majd az ÓVI dolgozóinak munkáját a következő időszakban. Ezek egy része több funkció ellátására is alkalmas.

„A mögöttünk álló időszakban sikerült bővíteni a városüzemeltetés eszközparkját. Köszönhetően azoknak az uniós projekteknek, amik megvalósultak az elmúlt években Ózdon. Nemcsak építés, hanem eszközbeszerzést is tartalmaztak. Így ezeknek a projekteknek a fenntartásához, valamint egyéb más feladatokhoz is alkalmazhatóak azok a gépek, amiket önerőből biztos, hogy nem tudtunk volna beszerezni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az eszközök az ÓVI alapfeladatainak ellátásában nyújtanak majd segítséget, amelyek egy részét a zöldfelület gazdálkodásnál, más részüket pedig az útfelújítási munkálatoknál használnak majd. Így például a most beszerzett gépek közül az úthenger a nyár folyamán zajló kátyúzási folyamatokban jelent majd nagy könnyebbséget a dolgozóknak. Ezt önerőből vásárolták. A gépek több feladat ellátására is alkalmasak. Ilyenek például az új fűnyíró traktorok is.
 
„A téli időszakban is tudjuk használni őket a téli üzemeltetés során a hóeltakarításnál. Az egyik jármű négykerék-meghajtásos, amihez egy hómaró adapter is tartozik. Ez szintén nagy segítséget jelent nekünk majd a téli üzemeltetés során” - hangsúlyozta Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A most beszerzett eszközök közt található egy árokásó gép, amelyhez egy szállító trailer is tartozik. Ezt többek között a belvízelvezetéshez is jól tudják majd használni. A városüzemeltetés igyekszik mindig fejleszteni, ehhez az önkormányzat biztosít jelentős támogatást. Ezen túl folyamatosan figyelik a különböző pályázati lehetőségeket is.


0312_0_t 0312_1_t 0312_2_t 0312_3_t
0312_4_t 0312_5_t
Vissza