Utakat javítanak (képgalériával)2021. május 12. (szerda) 19:00 - Városnews/10313_0_300.jpgMegkezdték az éves útkarbantartási munkálatokat ma az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A javításokra a fedezetet városunk önkormányzata biztosítja. A gyorsabb haladás érdekében marógépet is béreltek. Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok a következő hetekben, hónapokban. A rekonstrukció első körben a Deák utat, Somsályfő telepet, valamint a Rózsadomb utat és annak mellékutcáit érinti. Az aktuális ütemtervről az ÓVI közösségi oldalán is tájékozódhat a lakosság.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei már korábban felmérték az állapotokat a városban, eszerint prioritást a legforgalmasabb, valamint a nagyon rossz minőségű útszakaszok élveznek. A Deák úton kezdődött meg a munka ma reggel. Itt most körülbelül három kilométernyi területet javítanak ki, persze ebben a térségben még további utakat is rendbe tesznek.

„Nekünk hódoscsépányiaknak és somsályiaknak nagyon fontos, hogy elkezdődött az útfelújítás, és hogy ez nálunk kezdődött el. Itt a Deák úton zajlanak jelenleg a munkálatok. A Deák út az láthatóan nagyon rossz állapotban van, a felső szakaszt a Somsályi úttól kezdődően, egészen Somsályfőig kettő évvel ezelőtt teljesen le tudtuk aszfaltozni. Most pedig a megemelt keretnek köszönhetően, polgármester úr biztosított harmincmillió forintot arra, hogy nagyobb volumenű munkálatokat végezzenek. Jelenleg éppen ez zajlik. Nemcsak itt a Deák úton, hanem a Rózsadomb és Somsályfő telep is érintett lesz itt a térségben” - nyilatkozta Fidrus Péter, területi képviselő.

A marás után kezdik meg az aszfaltozási feladatokat, azonban a haladást az időjárás is befolyásolja. A városban összességében hétezer négyzetméternyi területet jelöltek ki, igyekeznek mindenhol nagyobb foltokat kivágni az optimálisabb eredmény elérése érdekében.

„Jelenleg két szálon fut a városban az útfelújítási munka. Egyszer van kétszáz tonna aszfaltunk, ami a közfoglalkoztatásban áll rendelkezésre. Valamint az önkormányzat biztosított harmincmillió forintot útfelújítási munkálatokra. Most éppen ez kezdődött el itt a Deák úton. Béreltünk egy nagy marógépet, ami itt látható mögöttem, ez nagyon megkönnyíti a munkánkat. Nem kell kivágnunk elszállítanunk az anyagot, ez egyből egy futószalag segítségével a teherautóra rakja és így el tudjuk vinni” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A felmart anyagot az oxigéngyár területére szállítják, és ott tárolják egészen addig, amíg újra nem hasznosítják. Somsályt követően a Mekcsey úton, valamint a Vasvár úton folytatódik a munka. Utóbbinál kiemelt figyelmet fordítanak majd a buszvárók környezetére. A munkavégzések helyszínein táblákkal figyelmeztetik fokozott körültekintésre a járművezetőket és az arra közlekedőket. A felújítás miatt megnövekedett menetidővel kell számolniuk az autósoknak.


0313_0_t 0313_1_t 0313_2_t 0313_3_t
0313_4_t 0313_5_t 0313_6_t 0313_7_t
Vissza