Új járművek (képgalériával)2021. május 14. (péntek) 19:00 - Városnews/10321_0_300.jpgBemutatták azokat a midibuszokat, amelyeket városunkban fognak majd készíteni. A járműveket gyártó cég egyike azoknak, akik a kormányzati támogatással megvalósuló ózdi gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtési programban vesznek részt. Az autóbuszokat a képviselő-testület tagjai tekintették meg, valamint az ózdiak is láthatták a helyi utakon.

A kormányzati támogatással megvalósuló ózdi gazdaságfejlesztési és munkahely-teremtési program keretében korábban már bejelentették, hogy 3 cég összesen 550 új állást hoz majd létre barna mezős beruházással. Ezek közül az egyik üzemben különböző buszok készülnek majd. Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos közbenjárása nyomán ma délután városunkban is meg lehetett tekinteni számos járművet, valamint az egyik midibusz prototípusát.

„Egy olyan szabadalomról van szó, ami dupla csuklóval segíti, hogy kis helyen környezetbarát módon sok embert lehessen utaztatni. Ez a kisbusz 40-45 embert is képes befogadni, és biztonságosan eljuttatni kisvároson belül, óvárosi részeken, ahol a nagy busszal nem lehet már befordulni és megfordulni” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A közlekedési eszköz prototípusát először a helyi képviselő-testület tagjai tekinthették meg. A Hunnoid márkájú midibuszt a Miskolci Egyetemmel karöltve fogják fejleszteni és gyártani. A mai nap egy fontos állomása volt a munkának.

„Nagyon-nagyon fontos mérföldkő ez a mai nap, hiszen meg tudtuk mutatni Ózd városának az autóbuszt. Szeretnénk itt egész hétvégén járatni. Szeretnénk megmutatni, hogy az új alternatív technológiai a közlekedésben, amit ezzel a dupla csuklós rendszerrel kívánunk bevinni, az mennyi előnnyel jár” - nyilatkozta Lovász Pál, az M6Log Kft. ügyvezetője.

Janiczak Dávid polgármester is örömmel fogadta a bemutatót, hiszen nagy szükség van a korábban kiesett munkahelyek pótlására. A cég egyik másik járművét pedig ki is próbálta.

„Úgy gondolom, hogy a Lovász Pál vállalkozó által kifejlesztett busz tökéletesen alkalmas lesz helyi közlekedésben való részvételre. Bízom benne, hogy sikerül majd megszerezni az engedélyt a gyártásra. Külön örülök, hogy Ózdon tervezi a gyártást. Az egész országban, de európai vagy világszinten is alkalmas lehet ez a busz arra, hogy helyi közlekedésben részt vegyen” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Azok, akik kíváncsiak rá nemcsak az Ózd-Eger Rally prológján, hanem a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban is megtekinthetik a járművet szombaton és vasárnap is.


0321_0_t 0321_1_t 0321_2_t 0321_3_t
0321_4_t 0321_5_t 0321_6_t 0321_7_t
0321_8_t 0321_9_t 0321_10_t 0321_11_t
0321_12_t 0321_13_t
Vissza