Veszélyes helyzetek2021. május 19. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/10332_0_300.jpgSzámos baleset történt a térségben az elmúlt időszakban. Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén egy hónap alatt több mint húsz karambol történt, amelyek közül egy halálos kimenetelű volt. Az illetékesek arra kérik a lakosságot, hogy körültekintően vegyenek részt a forgalomban, valamint a járművek műszaki állapotát is ellenőrizzék.

Május 6-án egy motoros veszítette életét abban a közúti közlekedési balesetben, ami a táblási temetőnél történt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi vezetője kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget a motorosnak, és ennek következtében összeütköztek. A 26 éves putnoki férfi a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. De nem ez volt az egyetlen karambol az utóbbi időkben. Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén májusban számos anyagi kárral vagy személyi sérüléssel járó baleset történt.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén ez idáig több mint húsz darab balesetünk történt. Ezt a rendőrség adatbázisából kinyert adatok alapján tudjuk megállapítani. Felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy minden körülmény között körültekintően közlekedjenek. Jól válasszák meg a megengedett tartományon belül a sebességüket. Mint tudjuk mindenkit hazavárnak” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az elmúlt időszakban tapasztalt időjárás is hozzájárult a karambolok kialakulásához. Például Farkaslyuk és Csernely között is történt baleset. A kék Audi típusú vezetője Ózd irányába hajtott, amikor a kanyarban nem ismert okból a szembe sávba csúszott, majd az ott ellentétes irányba haladó kék Opel típusú autóba csapódott. De a Brassói úton is volt ütközés. Akkor egy egri férfi az általa vezetett Volkswagen típusú személygépkocsiból, és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel akart az uszoda parkolójába bekanyarodni, amikor a vele azonos irányban, mögötte haladó ózdi férfi Škoda típusú gépjárművével figyelmetlenség miatt az utánfutónak ütközött. A balesetet okozó férfit a mentősök könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

A közlekedésben résztvevőknek jól kell megválasztani azt a magatartást, amellyel a forgalomba lépnek. Emellett ügyelni kell a járművek, így az autók, motorok és biciklik megfelelő műszaki állapotára is.

Az ellenőrzésénél ügyelni kell a fék és a világító berendezések megfelelő működésére. Az abroncsok mintázata és kopásának mértéke is lényeges, főleg különböző időjárási viszonyok között.

Vissza