Miniszteri látogatás (képgalériával)2021. május 20. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/10336_0_300.jpgÓzdra látogatott Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár. A politikusok előbb Riz Gábor országgyűlési képviselővel egyeztettek, majd megtekintették a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot, és megismerték a Van Helyed Alapítvány munkáját is.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár egyeztetett ma az egyik Március 15. úti ingatlanban. A találkozás nem véletlen, hiszen szeretnék megmutatni a helyi embereknek, hogy azon dolognak, hogy térségünknek is olyan esélyei és lehetőségei legyenek, mint az ország más vidékeinek.

„Úgy gondoljuk, hogy számunkra nagyon fontos, hogy a térség megközelíthetősége, valamint élhetősége és az itt élők biztonságérzete is növekedjen. Mi szükséges ehhez? Lényeges az infrastruktúra megújítása, mint utak, úthálózat. Szükséges az, hogy munkahely és megélhetés legyen. Nem véletlenül szlogenje a mi kormánykoalíciónknak, hogy ha munka van, minden van” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Ezt követően a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba is ellátogatott a delegáció. Itt megismerkedtek az intézmény kínálatával és jelentőségével. A bejárás során a miniszter kifejtette, hogy közösen kell együtt dolgozni az itteni nagy cégekkel, hogy a kisgyermekes édesanyák is munkába állhassanak, amennyiben készek visszatérni, vagy új állást vállalni. Ezt mindenképp segíteni kell.

„Nem ismeretlen számomra ez a környék, én gyakran járok Borsodba. Most képviselő úrnak, illetve a Van Helyed Alapítvány vezetőjének, Bódis Krisztának a megkeresésére érkeztem. Részben azért, hogy képviselő úrral is átbeszéljük a térségben aktuális kérdéseket és azt is, hogy miként tudunk segíteni. Arról is egyeztettünk, hogy jó lenne, ha munkahelyi bölcsődék épülnének itt Ózdon, hiszen nagyon fontos, hogy legyen munkája az itt élőknek. Ezért is fontos, hogy új munkahelyek is létesülnek az előttünk álló időszakban” - nyilatkozta Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Végül a Van Helyed Alapítvány dolgozóival Hétes-telepre is eljutottak, ahol többféleképpen segítik azt a társadalmi felzárkóztatási munkát, amelyet a kormányzat is támogat.


0336_0_t 0336_1_t 0336_2_t 0336_3_t
0336_4_t
Vissza