Gyereknap a stadionban (képgalériával)2021. május 27. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/10359_0_300.jpgGyereknapon vettek részt a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai ma. Tanáraik irányításával nyolc állomáson teljesíthettek feladatokat a Városi Stadionban. Délig versenyezhettek, a gyerekek pontokat gyűjthettek, amiket később összeszámolnak, a legügyesebbek pedig jutalomban részesülnek majd. Holnap a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói vesznék részt ezen a programon.

A Vasvár Úti Általános Iskola diákjai gyereknapi programon vettek részt ma délelőtt a Városi Stadionban. Minden évben szerveznek ilyen lehetőségeket, de most a vírushelyzet miatt, a nagy tömeg elkerülése érdekében egy nagy, szabadtéri területet választottak.

„Csoportokra vannak osztva a gyerekek, a 3-4., az 5-6., a 7-8. osztályosok különböző feladatokat hajtanak végre. A legkisebbek, az első és másodikosok, a tanító nénik segítségével játszótérre, a Drótosra, ide-oda kirándulnak a városban. A gyerekeknek 8, illetve 9 állomást kell teljesíteni, itt különböző pontokat kapnak, amelyeket majd az iskolában összesítünk, a jövő héten értékelésre kerül. Minden évfolyamnál az első három helyezettet fogjuk jutalmazni” - mondta Némethné Ujpál Enikő, a Vasvár Úti Általános Iskola diákönkormányzat vezetője.

A gyerekek különböző szabadtéri programokon vehettek részt kisebb csoportokban. Az iskola fontosnak tartja, hogy a diákok megismerkedjenek a stadion nyújtotta lehetőségekkel.

„Jelenleg itt a műfüves pályán célba rúgó versenyt szerveztünk nekik, illetve kosárra dobó versenyt, de a pálya más területein is van lehetőség mocsárjárásra, célba dobó versenyekre, floorballos ügyességi gyakorlatokra, zsákba futásra, és a tekecsarnokba is be tudunk menni egy pár osztállyal. Ez ugye egy nagyon különleges lehetőség a gyerekeknek, mert a tekecsarnokban biztos, hogy kevés gyerek az, aki be tud jutni a szüleivel” - nyilatkozta Zákányiné Bányász Henrietta, a Vasvár Úti Általános Iskola testnevelője, gyógytestnevelő tanára.

A gyerekek nagyon élvezték, hogy a jó időben újra együtt sportolhattak. A tanárok irányításával váltották az állomásokat, így mindenki talált kedvére való szórakozást.

„Nagyon jó, jól ki van találva az egész dolog. Sok program van, nyolc állomás van összesen, ki vannak találva, a tanárok is segítőkészek” - fogalmazott Vámos Arnold, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

„Nekem nagyon jó ez a nap, még ilyenen nem vettem részt, de nekem nagyon tetszik” - hangsúlyozta Kiss Dorina, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A diákok délig teljesíthették a pályákat, és gyűjthettek pontokat a verseny során. Holnap is folytatódik a gyereknap. A délelőtti órákban a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói fognak ellátogatni a Városi Stadionba.


0359_0_t 0359_1_t 0359_2_t 0359_3_t
0359_4_t 0359_5_t 0359_6_t 0359_7_t
0359_8_t 0359_9_t 0359_10_t 0359_11_t
0359_12_t 0359_13_t
Vissza